29. apr. 2010

Men i nordnorge da...?

Foto: ScanpixJeg tror VG må snakke om kun sør i landet, når de varsler ekstrem flått-sommer. De mener nemlig at all sneen har beskyttet flåtten, og ikke tatt livet av den. Men her i nord har vi hatt usedvanlig lite sne i vinter, og vi hadde en lang kuldeperiode uten sne i det hele tatt. Da kan man vel tro at mye av flåtten her oppe kan ha forsvunnet? Vi har fått mer og mer flått her oppe de siste årene. Da jeg var barn eksisterte de ikke her, og faktisk har jeg aldri sett en her selv, men det gjør jeg vel om utviklingen fortsetter som den har gjort de siste årene. De små krypene har gradvis kommet lenger nordover, år for år, sansynligvis fordi klimaet her oppe har blitt bedre for dem. De er noen ekstremt ekle sykdomsspredere. Jeg håper de blir utryddet. Vi har alltid kunnet løpe rundt i skogen, eller ligget i gresset, uten å måtte tenke over om det er flått der, og det hadde vært fint om det kunne fortsette slik.

3 kommentarer:

 1. usedvanlig lite snø i nord-norge? har jo vært kjempemasse snø i nord i år

  SvarSlett
 2. Sneen kom utrolig sent i år, og det var ekstra kaldt før den kom. De kan godt være døde.

  SvarSlett
 3. Ser gjerne at flere svir av kratt og heieområder der flåtten lever! Sett fyr på våren, la einer, lyng og småkratt som flåtten elsker bli til blåbær- tyttebærlyng og flåttfritt gress!

  Tror dette er framtida, og at myndighetene før eller senere vil sette brannvesenet til å utføre slikke oppgaver organisert. Da blir jeg brannmann!

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails