27. mar. 2010

Påskeferien i nordnorge er best! Les hvorfor:

Det er så flott å bo i nordnorge, spesielt i feriene. Helt fantastisk, er det! :)

Nå er det kø og kaos i hele sør, og det er viktig å planlegge virkelig nøye når, hvor og hvordan man skal kjøre til påskefjellet. På E6 ved Dal meldes det om den lengste køen på 39 år.
Her i nord kan man bare sette seg i bilen når man vil, og kjøre til hytta, slalombakken, eller hvor enn det er man skal denne påsken. Det er rett og slett ingen kø! Javisst har vi dårligere veier enn i Oslo, og vi klager litt på mangelfull brøyting, og velikehold,(selv om det er superbra brøytet i forhold til når det sner i sør) men vi har ingen feriekøer. Og så ille er veiene strengt tatt ikke heller. Man kommer da dit man skal.

Påsken i nord er deilig! Man har nesten ubegrensede muligheter hvis man liker ski, akebrett, truger, eller bare lange og hyggelige gåturer. Ja enten det skal gå bortover, nedover, eller oppover så kan man godt gjøre det. Man kan selv velge om man ønsker å treffe folk, eller om man vil være helt og totalt i fred på turen. Vil man isfiske, så kan man det. Eller man kan prøve hundekjøring. Vil man bare sitte i en solkrok, så kan man det. Sola varmer kjempegodt her oppe også, og vi har den allerede mye lenger på ettermidagstid enn de har sørpå. Og når man vil hjem igjen, så er det nemlig ikke noen kø da heller. Vi er heldige sånn! Og sannelig så sier værdamen at vi kommer til å få det beste påskeværet i år, flotte temperaturer, vindstille, sol og nesten helt skyfritt alle dagene! Deilig!

Selv skal jeg nyte påskeværet fra egen veranda. Det fungerer fint det også, når man bor midt i naturen! Ferie skal være avslapping, rekreasjon og nytelse. Jeg har en følelse av at mange i sør får mer stress enn kos, og sure barn i baksetet. Lykke til, til dem det gjelder. :)

Hvor skal du? Hvor lang tid vil det ta? Krever det mye/ er det umulig å ungå rushen, eller har du full kontroll og bruker alternative småveier? Og hvor mye kø anser du som utholdelig?

God påske! :)
Foto: Berit Keilen / Scanpix
bilde lånt fra aftenposten

19 kommentarer:

 1. Det hørtes idyllisk ut. For meg blir det bypåske og jobb. Vi orker ikke stresse med å komme på fjellet de to dagene jeg har fri. Kjøper nok en kvikklunsj til småen.

  God påske.

  Frede

  SvarSlett
 2. Det er nok muslimene som har det best i denne høytiden. På tross av at de ikke feirer påske, så kan de bli igjen hjemme i en litt mindre overstappa storby og bare nyte de plutselige fridagene. Men når det først, og få 133% overtidsbetalt i kioskjobbene sine. Men nå når dette er nevnt så begynner velpolitikerene å jobbe med å avskaffe påsken i Norge, akkurat som de jobber med å få vekk alle penger man for for å føde barn. Påsken bidrar ikke til integrering og kan misbrukes av invandrere! Å gid!

  Ingen skal tjene på noe her i landet, og tjener invandrerenne på noe, så må det taes vekk, og da skal vi norske også miste det! Juleavsluttninga er jo avskaffet, og nå står påsken for tur. God påske, husk å nyte den mens den er her. Det varer ikke.

  SvarSlett
 3. Fri/overtidsbetaling, påskegg, kvikklønch... ja dette høres ut som noe politikkerene vil være foruten....NOT! Dust.

  God påske til Hildegirl. Nordnorge høres bra ut. Pass deg for isbjørnene da, men digg å bo i naturen. Jeg har også varandaferie.

  Siv

  SvarSlett
 4. God påske Hildegirl :)

  Ja, neste år så skal jeg komme å feriere på dine trakter :)

  SvarSlett
 5. Anonym/Frede: Ja glem for all del ikke påskegodt til småen! Det er utilgivelig! hihi :)

  Anti-Chris T: Oi så sur! Har du ikke ferie i år, men har oppdaget at de muslimske naboene dine har det? Uff og uff! Lev med det! Synes at man skulle integrere dem med å få dem på skitur i påsken. Tror nok aldri at påsken blir avskaffet. :p

  Siv: God påske, ja. Du må seriøst ha deg en nordnorgesferie, ser jeg. Isbjørner?! hahaha Vi snakker nordnorge, ikke nordpolen... Vi har ikke isbjørner i Norge, og bortsett fra i enkelte byer i finnmark, så finner du ikke reinsdyr i gatene heller. Og ingen pingviner nei... da må du til akvariet i Bergen. :p

  Psykodemonen: Det håper jeg du gjør, for det er utrolig flott her. Si gjerne fra om du ønsker noen tips på hvor i nordnorge man finner de morsomste severdigheter og aktiviteter. :)

  SvarSlett
 6. My bad... vi HAR isbjørner i Norge, hvis man regner med det norske området av Svalbar selvfølgelig. Rett skal være rett, så jeg retter meg selv før andre gjør det. Vi har det ikke i selve Norge, på fastlandet. Men vil man pirke på det.... hihi ;)

  SvarSlett
 7. Påskeferie er idiotisk da.............. og feire at en oppdikta dude skulle bli drept for 2000 år siden. hurra lissom............................ men ferie er fint da. men kunne heller hatt to uker vinterferie enn en uke og en uke påskeferie. og hvorfor er lissom ferien på fosjellige tidspunkt hvert år egentlig.................

  SvarSlett
 8. Anonym: Påskeferie er vel ikke idiotisk. Enten man er religiøs eller ikke, så er det jo en flott tid å ha ferie på. Kanskje man heller burde flytte vinterferien til å alltid klaffe med påskeferien, så man kan få to uker fri? Jeg antar det er skolefri du mener? Tenk på alle som jobber og aldeles ikke får ferie. ;) God påske!

  SvarSlett
 9. Jeg sitter i kø i 65 minutter nå! Og mamma synger "hjulene på bussen"! Hjelp! :S

  SvarSlett
 10. Theo 15: Seriøst? hehe Høres ut som en drømmestart på påsken for en hver tenåringsgutt?! Neida... :p
  Du får holde ut, og så får du tipse mamma om at du vil til nordnorge til neste år da. Putt musikk i ørene. Er du 15 så har du ipod/iphone, eller lignende. Du kom deg jo på nett, så da overlever du sikkert. ;) God påske!

  SvarSlett
 11. Det bildet så digg ut håper det blir sånn der vi skal i morgen. Vi skal til nordnorge på ferie men det er i sommer da skal vi se lofoten og nordkap. Nå skal vi til tryvann for vi leier en hytte som noen pappa jobber med eier og vi skal være der hele påsken og gå masse på ski. Køen er sikkert ferdig til i morgen tror jeg.

  SvarSlett
 12. Våknet til plask plask øsende regnvær i morges, men nå skinner sola også her sørpå. Fatter ikke at en del av oss østlendinger alltid skal reise når det er mest køøøøøøø! Det handler som sagt å planlegge litt, som du så fint sier. Må nok selv jobbe mandag - onsdag, men etter det, så blir det fjellet med sol eller regn. Spiller egentlig ingen rolle, da det alltid er kos og komme på hytta. Men har planlagt at vi reiser oppover litt ut på kvelden, så får vi heller komme litt sent opp på hytta. Har hatt påskeferie der oppe i nord 3 ganger før, og det var en fantastisk opplevelse, men været var det så som så med. I år blir det påske på hytta på Geilo, men ser ikke bort i fra at jeg tar en tur nordover til sommeren. Ønsker deg og dine en riktig solfylt påske.

  SvarSlett
 13. Anonym: Vi får krysse fingrene for det! Du får nok en flott sommerferie da, for der er det flott! :)

  Peppami: Ja det er alltid noen som bare ikke kan eller ikke vil planlegge. Så synn at du har vært uheldig med været her nordpå før. I år blir det fantastisk! Håper du og dine også får litt sol da. :)
  Jeg ser du har sykkel. Kanskje man ser deg på nordnorgestreffet da? Uansett, her er det flott om sommeren også! God påske! :)

  SvarSlett
 14. Kjente jeg godt kunne blitt i Tyrkia da vi gikk ut til plaskende regn på Gardermoen i går ;) Påskeferien skulle i utgangspunktet tilbringes på hytta på Norefjell, men pga været er det mye mulig vi dropper det.. Får heller ta meg en tur til typen min på Toten!

  Når det gjelder veier, må jeg faktisk si at jeg synes veiene er bedre jo lenger nord du kommer! Kjørte Oslo-Fauske t/r for noen år siden, og over Trondheim hakka det faktisk ikke like mye i cdspilleren! Den hakker nemlig for hver dump i veien, det er slitsomt :(

  SvarSlett
 15. Velkommen tilbake til Norge da Lin. Synn at dere ikke får så fint vær, og kjipt å møte regn når man kommer ut av flyet og nettopp var i sol og varme. Du får gjøre det beste ut av det, og en kjæreste varmer vel like godt som å sitte i påskesola gjør. :) Det varierer vel veldig med disse veiene, men vi er hvertfall glad i å klage over dem her oppe. hehe Kjip cd spiller du har! Hadde en gang en som var feilkobla og slo seg av i hver venstresving. :)

  SvarSlett
 16. Haha, hørtes merkelig ut! :) Man må jo nesten bare unngå venstresvinger da :p Hehe..

  Ja, kjæresten varmer nok litt ;p Får håpe det er bedre vær på Toten enn det er i Oslo.. Er hjemme hos mamma nå, og her sludder det :(

  SvarSlett
 17. Veldig misunnerlig - skulle gjerne vært i nordnorge i påsken!

  God påske Hilde
  - nyt finværet (,")

  SvarSlett
 18. Lin: Æsj sludd... brrrr! Du får dra til Toten, Lin, så får vi bare håpe det er bedre der. Heldigvis varmer kjærlighet godt uansett vær. Og man kan jo ha det hyggelig innendørs også, selv om det føles litt viktig å få sitte litt ute i solveggen. God påske! :)

  Charlotte: Krysser fingrene for at det kommer noen solgløtt sørpå også, selv om jeg jo er utrolig glad for at det er her sola er i år. Det er virkelig deilig! Sola varmer som bare det, og ikke en sky i sikte. Det nytes fullt ut, det kan jeg love deg! God påske til dæ og de flotte vovvan! :)

  SvarSlett
 19. Det hørtes bekymringsfritt og solfyllt ut. Kanskje en idé for neste års feriemål.

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails