12. mar. 2010

Latterlig, men hvorfor ikke...

At Obama fikk Nobels fredspris var latterlig nok til at fredsprisen mistet sin seriøsitet. Det overasker meg ikke at de nå har nominert internett til neste fredspris. Det blir spennende å se hvem som skal ta i mot den prisen, om nettet blir vinneren. Det har visstnok blitt opprettet en organisasjon i forbindelse med nominasjonen, som kaller seg "Internet for peace." De sier at "en fredspris til internett blir som en fredspris til oss alle." En fredspris til ingen, spør du meg. Hvem i alle dager skal sitte med selve prisen, og hva skal pengene gå til? Merkelig nominasjon, spør du meg.

Men hvorfor ikke....
Nå har de jo endret kravene for hva man må ha gjort for å få fredsprisen flere ganger, og gjort den til både en "jeg vil redde miliøet-pris", en "jeg skal slutte å drive med folkemord-pris", og nå sist en "jeg har så mange gode intensjoner-pris." Og flere merkelige tilfeller.
Da kan de vel også endre kravene til at man ikke en gang trenger å være et menneske, men altså internett?

Betyr egentlig fredsprisen så mye mer? Jeg har alltid ment at den er utrolig viktig, men mener nå den har tapt seg enormt i verdi. Hva mener du? Legg gjerne igjen en liten kommentar, kort eller lang, anonymt eller med link til din blogg. Din mening er verdt like mye som min! :)

Om du vil vite mer om min mening rundt Obamas pris kan du lese det her.

16 kommentarer:

 1. vis obaman kan få den uten å gjøre noe for den og al gore kan få den for å lyve om klima er det jo ikke så utrolig at internett kan få den men hvorfor er internet nominert egentlig hva har internet gjort for fred? bidratt til komunikasjon mellom landene så at invandrerne kan få informasjon om hvordan også de kan komme til et rikt land å få lov å bli der?

  SvarSlett
 2. Fredsprisen har mistet all verdi. Nobelkomiten burte avsettes og det burte folkevelges en ny komite som kan jobben sin. Hvor mye penger får de egentlig for å sitte i den komiten?

  SvarSlett
 3. Jeg synes det er hyggelig jeg, at man går nye veier og tenker på nye måter. Kanskje Toyota kan få den neste gang, for å skape fred på veiene.

  SvarSlett
 4. Ikke enig i den nominasjonen nei.

  SvarSlett
 5. Anonym nr1: Jeg gidder ikke at dette skal bli til en innvandringsdebatt. Internett er nominert for å skape forståelse, dialog og debatt. Akkurat som det gjør her. :) Poenget er at internett ikke er en person (evt forening) og at nominasjonen er meget utradisjonell.

  Anonym nr2: Det kan godt hende at en ny nobelkommite hadde vært en god ide. Hva de har i lønn aner jeg ikke, men det kan du sikkert søke opp på nettet. Evt søk om stillingen selv? hehe :)

  Anonym nr 3: Usaklig!!! Og de har vel skapt alt annet enn fred på veiene?

  Ara: Takk for kort innspill, men alle meninger teller! Jeg er heller ikke enig i den nominasjonen. Kanskje jeg egentlig skulle ha satt opp en spørreundersøkelse her... :)

  SvarSlett
 6. Internett skaper både krig og fred. Internett er også et fint verktøy for nazistiske grupperinger. Samt annen ekstrem ytring. Husk også at internett er basert på en ide om ett nett som skal være vanskelig å ødelegge med millitært angrep.

  Hvem som skal motta. Må jo være de som skrudde sammen Arpanet på 70-tallet det da.

  Enda mer morsomt er det hva pengens skal brukes til. Bygge ut inteernett i Iran kanskje- Det må jo skape fred

  SvarSlett
 7. Jeg tror ikke det er så håpløst som man kanskje skulle tro, bortsatt fra at man må nominere en person. Man kunne f.eks. nominere Tim Berners-Lee, siden han faktisk lagde webben, som gjorde Internett populært.

  Nobel nevner eksplisitt at prisen skal gå til "peace congresses" i sitt testamente, og webben er faktisk den største peace congress som noengang er etablert, den bidrar til at folk, mest på grasrot-nivå, møtes og får gjensidig forståelse.

  Nå kunne jeg ønske meg en klarere nobelpris (i fjor burde koalisjonen mot klasevåpen fått prisen), men jeg synes ikke dette er så galt som det kanskje høres ut til...

  SvarSlett
 8. pLATON SAYS:
  fredspris har mistet sin status for lenge siden, på 70 tallet fikk to kringsherre: kissinger og general tho .Så gjentok det seg igjen: Sharon og Arafat. Og nylig Obama, som føreR 2 kriger.NOBEL SNUR SEG I GRAVEN .

  Like greit at internett og satelitter får tildelt prisen :)

  SvarSlett
 9. Ingenting har vaert viktigere for ytringsfriheten enn internett.

  Kinas sensur av internett viser hvor viktig og inflytelsesrikt mediet er. Naar miljoe kamp kan faa prisen boer i hvertfall noe som gir milliarder av menesker muligheten til aa ytre sine meninger fortjene det.

  Foerst tenkte jeg nei dette er en daarlig spoek men det er faktisk svaert fornuftig.

  SvarSlett
 10. Hvis prisen går til noen som er knyttet til det å skape internett som vi kjenner det i dag, ja da er det ikke en spesielt dum ide. Men man må i såfall nominere personen, og ikke internettet i seg selv. Det jeg reagerer mest på er jo hvor langt det er mulig å vike fra A. Nobel sine ønsker. Jeg tror nok ikke han ville vært enig i mange av nobelkommiteen sine bestemmelser. Spent på hva det blir til! Det er jo mange nominerte, og nobelkommiteen har jo gang på gang bevist at de ikke velger det mest velfortjente alternativet. Dette blir spennende! :)

  SvarSlett
 11. JEG DRITER I HELE NOBELSPRISEN

  SvarSlett
 12. Jeg fikk meg en god latter av den siste her... Flott navn, og meget direkte innlegg. Det er helt klart lov å ha den meningen også. Morsomt at du ikke bryr deg om nobels fredspris, men at du likevel både bryr deg om å lese en artikkel om den, så lese en bloggpost om den, og til sist faktisk også å kommentere bloggposten. Men for all del... Whatever rocks your boat. hihi ;)

  SvarSlett
 13. Hvem som helst kan bli nominert til Nobels fredspris, sånn sett betyr en nominasjon nix og nada. Jeg kunne for eksempel nominert Mike Tysen -fordi han har sluttet å slå folk.

  Usansynlige nominasjoner dukker opp hver eneste år. Men det betyr selvsagt ikke noe for prisens anseelse. Nobels fredspris er fortsatt viktig etter min mening (selv om den ble gitt til feil person i fjor).

  SvarSlett
 14. Selveste JanO(som jeg leser daglig):
  Du har vel rett i det at fredsprisen fortsatt er viktig. Jeg føler bare at den har mistet litt av glansen etter disse dumme valgene som har blitt gjort. Men man kan jo krysse fingrene og håpe at valget de tar denne gangen, er litt mer forståelig for oss som ikke var enig sist år. Og ikke nominer Tyson, er du snill... Jeg stoler ikke heeelt på kommiteen... :)

  SvarSlett
 15. Daglig? Jøss, da leser du ikke mye hver gang. For det kan ofte gå litt tid mellom hver gang jeg skriver noe. Jeg er rett og slett litt lat :D

  Lover forøvrig å ikke nominere Tyson. Vet liksom aldri hva Mr. Jagland kan finne på.

  SvarSlett
 16. JanO: Ja Jagland er lettere utilregnelig og kan vel finne på det utroligste. Jeg vet jo du for øyeblikket ikke skriver noe nytt hver eneste dag, men nesten. Og så leser jeg fremdeles på gammelbloggen din også da... hehe Slutt å mas om detaljer! :p

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails