12. apr. 2010

Hvor mange dyr får man ha? Er fem katter den offisielle grensa?


Man kan samle på det meste her i verden. Noen samler på frimerker, mynter eller servietter, penner, viskelær eller glansbilder, noen samler på sykler, og noen på katter. I dette tilfelle sier han at kattene er hans familie og at han ikke liker/ønsker kontakt med andre mennesker. Fint nok det, for katter er fordomsfrie dyr, i motsettning til mennesker som kan være regelrett onde. Men nå har han hele 200 katter, noe som virker en smule merkelig for folk flest, og kommunen han bor i har bestemt at han kun får lov til å ha fem. Det betyr at de fleste kattene skal avlives, en avgjørelse som er tatt på grunnlag av at naboer mener det lukter i området.

Jeg synes det er en vanskelig sak, for husdyrhold er jo et ømtålig tema, og disse kattene betyr veldig mye for mannen.  Det må være grusomt for han å måtte velge hvilke fem som skal få leve. Nå vil jeg jo ikke uttale meg i det hele tatt om denne mannens psykiske helse, for det er en helt annen sak. Er mannen syk, så får man vel anta at rette instans tar seg av det. Det eneste jeg vet er at naboene har klaget på kattelukt, noe som godt kan være reelt når antallet er 200. Og selv om han så har 25 kasser og tømmer dem flere gang for dag, så kan det tenkes at det alikevel er vanskelig å holde det helt luktfritt, også utenfor huset.

Jeg tenker litt på dyrebeskyttelsen, som i flere byer har små brakker som hus til kattene sine. De får lov til å ha flere hundre katter, men en privatperson får altså ikke det? Selvfølgelig bør jo ingen få ha husdyr hvis husdyrene lider noen form for nød, men det skal vel ikke beregnes ut i fra antall?! Eller er det riktig å gjøre det? Kan man risikere å få alvlivet sin eneste katt om den markerer i hagen til naboen? Hvor mye makt har naboer i slike tema, og blir det kontrolert at klagen er reell (noe jeg ikke motsier at de er i dette tilfellet.)?

Skal kommunen ha rett til å bestemme om noen får ha dyr, i tilfeller der dyrene aldeles ikke lider, og hvorfor har kommunen bestemt at han får beholde akkurat fem katter? For den saks skyld kan jo disse fem kattene fort bli 200 igjen, om eieren ønsker det...

Personlig så har jeg en eneste, renslig pusi, og trives godt med det. 200 katter hadde jeg aldri i livet klart å holde styr på, og jeg klarer ikke engang å forestille meg hvordan det er. Jeg får nok aldri flere katter på en gang, men kunne likevel tenkt meg å vite om det er klare regler på området. Hvor mange dyr kan man ha? Er det en fast grense? Bør det være det? Bør en eventuell grense gjelde på landsbasis, eller skal hver enkelt kommune ha sin egen?

Hva mener du om denne saken? Hvor skal grensa egentlig gå for hvor mange dyr man kan ha i sitt eget hjem og hvem har egentlig lov til å bestemme det? Og hvor skal grensa gå for når naboene har mer å si enn deg selv, når det kommer til ditt eget hjem og dine husdyr?

30 kommentarer:

 1. Han burte aldri få ha noen dyr mer . Ikke en gang en mus . Han er jo syk i hodet sitt . Han fixer seg flere hundre katter på nytt veldig fort . Sånne som han burte legges inn .

  Hunde menneske

  SvarSlett
 2. Heisann. Jeg mener disse kattene ikke kan ha det bra. Ingen av dem er steriliserte, slikt at det blir mye innavl i huset. Ved innavl blir dem syke, og er de syke kan de vel ikke ha det bra?? Katter liker også å ha revir, ute i "naturen" har jo de fleste katter store revir. Antar jo da at de kun er i huset fordi der er det tilgang på mat... katter er jo relativt renslige.... så er det for fult i kattedoen, finner de et annet sted å gjøre fra seg.... noe jeg antar er grunnen til stanken. Mannen bør IKKE ha så mange og de få han sitter igjen med bør ikke være fruktbare, etter min mening....

  Venlig hilsen
  Merethe

  SvarSlett
 3. Det er jo en viss forskjell på at Dyrebeskyttelsen (som er en organisasjon) har 200 katter som blir tatt vare på nettopp fordi de ikke har hatt det godt hos sin tidligere eier, og på at en privatperson har 200 katter og umulig kan ha mulighet til å betale f.eks. dyrlegeregning (kastrering/sterilisering/evnt. vaksiner, ID-chip osv). Personlig synes jeg grensen for antall dyr går der hvor man ikke lenger har råd til å gi dyret legehjelp hvis det trenger det - og bryter det ut sykdom i dette huset er det vel heller tvilsomt at det begrenser seg til kun èn katt? Jeg vil påstå at det er uansvarlig kattehold å ha såpass mange katter i ett hus, ikke bare pga. plassmangel eller renhold, men også at det er vanskelig å følge med på hver enkelt katt - om den får i seg mat eller er dårlig. Katter er jo like mye verdt som et hvilket som helst annet dyr, bare synd de er så enkle og billige å få tak i..

  SvarSlett
 4. Han sier at kattene har det bra. Det burde KUN Dyrebesyttelsen avgjøre om dette stemmer og hvis det stemmer de kunne hjelpe han å sterilisere/kastrere de kattene slik at det ikke blir flere og kommunen skal la han i fred.

  Det ser ut at han har rett og kattene har nok mat, ellers skulle de ha dødd av sult, så han har nok penger for sine katter, de som beskymrer seg for det kan bare ta det med ro.

  Jeg syns at om han har penger for å gi til de kattepusene mat, så kan han beholde sine kjære kattepuser.

  Det er utrolig grussomt å si til han å velge blant de bare 5 katter.... tenk dere som har 6 barn eller mer og få det beskjedet: velg dere bare 5 barn og resten skal dere gi bort... Hvem og hvordan skal man velge det???

  Jeg hadde hørt fra før det med "5 katter" å ta vare på.... men jeg syns at det er kjempe IDIOTISK... er det lov bare med 5 hunder også???

  Er det lov med bare 5 barn, også???? ja, jeg kan gjøre likheten mellom kjæledyr og menneskebarn når det gjelder hvor mye mange barn kan også forstyrre naboene rundt...

  Så la Spire Elias i fred! og naboene om de ikke liker at det lukter litt katterumpe der og der av og til, kan bare flytte derfra og finne seg et annet sted å bo.

  SvarSlett
 5. Jeg er enig med agenten over her. Å presse mannen til å velge fem katter som skal få lov til å leve, mens resten må dø er et krav som er både urettferdig og vanskelig å stille. Dersom du hadde hatt fem barn, og du måtte velge to av dem som måtte dø, hvordan ville det føles? Jeg ser at det er en dårlig sammenligning for de fleste, men jeg kan godt forstå at han er ekstremt knyttet til kattene sine.

  MEN 25 kattebokser er ikke nok for 200 katter. Det er faktisk slik at dersom du har to katter, må du i noen tilfeller ha tre kattebokser. Dersom du har seks katter, må du ha over ni. Noen katter kommer godt overens, og kan dele kattesand, men dette er langt ifra en regel.

  Tiltaket som burde igangsettes her er sterilisering eller omplassering, ikke avliving. Jeg er ikke for at noen skal komme å bestemme at et levende vesen skal avlives fordi de står i veien for noen.

  SvarSlett
 6. Et menneske kan ikke ta seg av 200 katter, de trenger fysisk stell og sosial trening. Å sammenlinge med dyrebeskyttelsen blir feil. De har vurdert hvor mange katter han er i stand til å ta seg av. Hvis det stinker så ille at naboene klager så må han enten gi bort kattene eller flytte langt ut på landet slik at han ikke plager andre.

  SvarSlett
 7. Dyrebeskyttelsen har en liten brakke i min by oxo, og der er det frivillige som deler på å komme innom og mate kattene, men for det meste er kattene alene der inne. Det beste ville vært om de hadde et stort hus med mye plass til hver katt, slik som Spire Elias har. Nydelig navn forresten, Spire. Jeg håper han vinner saken og får beholde barna sine jeg. =)

  SvarSlett
 8. Hei:-) Syntes dette er en trist sak:-/ Som flere her spør om: hvem bestemmer? Hvor mye skal egentlig naboene få bestemme? Denne Spire må da vel få lov å ha så mange katter han vil i sitt eget hus, så lenge kattene har det bra vel å merke :-) Hvem vet hvor mye det egentlig lukter? Er det reelt det naboene klager over? Vil dette også si at vi kan nekte naboen å gjødsle med hønsegjødsel for det lukter sånn? Eller når bøndene sprer kuskitt på jordet og vi ikke kan være ut grunnet lukt, skal vi da klage til kommunen slik at bøndene må legge ned driften kanskje? Nei, Ola Nordmann: fei for egen dør før du feier for naboen:-/ Og lykke til Spire!! Stå på, ikke gi deg!!!

  SvarSlett
 9. Oi her var det mange sterke meninger og flotte kommentarer. Takk for det! Skal svare dere alle, og håper folk fortsetter å komme med meningene sine. :)


  Hundemenneske: Jeg tror man skal overlate det til leger å bestemme hvem som er syk eller ikke. Du har så klart lov til å mene at 200 katter er for mye. 200 katter er nok for mye for folk flest. Det ville det vært for meg også. :)

  Merethe: Man bør så klart ungå inavl hos alle husdyr. Kanskje burde man heller pålegge mannen at kattene han skal ha, nå og i fremtiden, må steriliseres, uten å gi ham tallet 5 å forholde seg til?

  Sunniva: Ja det er klart det ikke blir helt det samme. Men jeg mente bare at det bør være litt klarere regler for hvem som får lov til hva. Dyrebeskyttelsen er jo også frivillige som tar seg av mange katter. At kattene hans behøver id chip, ser jeg ikke helt... men hvem sier at ikke mannen er full av penger og har råd til alt kattene måtte trenge? Don't judge a book by its cover. :)

  Agent Provokativ: Ja det burde nok ha vært noen fra dyrebeskyttelsen der for å se hvordan kattene lever, før at kommunen skulle bestemme noe så viktig som at 200 katter skal enten leve eller dø. Skal de bestemme at han får ha akkurat fem katter, så burde man få vite om det er en fast regel for hunder og andre dyr også.

  Gerdinstang: Enig i at om det først skal bli slik at han ikke får beholde sine søte små, så burde det først forsøkes å omplassere så mange som mulig, i stedet for å bare hoppe rett til avliving. Visste ikke det med antall kattekasser, men det får meg bare til å undre mer over hvordan dyrebeskyttelsen klarer det i småhyttene sine. :)

  Trencher: Det stemmer at de trenger stell, men kanskje de får det? Han sier jo at han ikke har noe sosialt liv annet enn med kattene sine. Han hadde sikkert ikke takket nei til å flytte langt ut på landet, om noen kom med det tilbudet til han og lot han få beholde alle kattene sine.

  Margoth: hehe Ja dyrebeskyttelsen skulle hatt store kattehus i alle byer! Trist at de har så mange katter egentlig. Forskjellen på Spire Elias sine katter og dyrebeskyttelsen sine er jo at førstnevnte er elsket og verdsatt, enten det er slik at han klarer å ta godt nok vare på dem eller ikke.

  SvarSlett
 10. Anonym kl.21.47: God kommentar! Man skal feie for egen dør! Og det er nettopp det jeg lurer på også, hvem skal få bestemme, og hvor går grensen. God sammenligning med gjødsel og gårsdyrlukt. Jeg synes fryktelig synn i Spire Elias, og håper dette løser seg på best mulig måte. Skremmende om naboklager skal føre til masseavliving sånn helt uten vidre...

  SvarSlett
 11. 5 katter er 5 for mye

  SvarSlett
 12. En ting man bør være klar over er at katter er smittefarlige og utgjør en av de største risikoene for dyr og mennesker når det gjelder spontanabort. Det er lite iveien med å ha en katt eller to når man tar godt vare på de. Det sier seg selv at noe særlig flere enn dette om man ikke jobber fast med det og har gode rutiner og egnede lokaler er en indikasjon om en mental svikt og noe som er til fare for eier og naboene.

  SvarSlett
 13. Mannen må være milloner om har råd og fø 200 katter.Skjønner naboene.
  YVE

  SvarSlett
 14. Det er ikke risiko for toxoplasmose med mindre man har direkte kontakt med avføringa til katten- eller andre dyr, så ikke vasker hendene og tar seg til munnen. Desuten er det utrolig mange flere som får det fordi de spiser ubehandlet/røkt/saltet kjøtt, eller uvasket frukt og grønnsaker. Desuten er man imun hvis man har hatt det før, og utrolig mange har hatt det før de ble gravid. Ved graviditet bør man få testet om man har hatt det da det er symptomfritt. Ikke legg skylden på katter fordi de er en av mange ting som kan bære viruset.

  SvarSlett
 15. H.er bør myndighetene gripe inn med makt!Hva i all verden skal han med 191 katter?Dessuten er dette ren dyremishandling når så mange katter er innestengt på et så lite område.Jeg vet at naboer som bor 300 meter unna ham,klager på lukt.Hvordan må det da ikke være i selve huset...Han samler også kattebæsji plastposer og henger dem i taket.Han må jo være syk,og trenger psykiatrisk hjelp.Noen bør gripe inn her.Jeg har selv både katt og hund,men synes det er evig nok med den ene katta jeg har.Hvordan i all verden greier han 191!De skal ha regelmessig veterinærsjekk,markbehadling,kloklipping etc.Er ikke enig i det en skriver over her at kommunen burde hjelpe ham med å få kastrert/sterilisert alle kattene og deretter la ham være i fred.Naboene blir plaga av lukta,og som dyreeier er han forpliktet til å ta hensyn til naboene.Slik er loven,og den må respekteres.F.eks.hvis jeg satte min hund ut i bånd,og den begynte å gjø,så var det min plikt,som hundeeier å ta den inn.Men tilbake til disse 191 kattene:Dersom de ikke er så syke at de lider,synes jeg ikke at de skal avlives,men heller bli plassert i gode fosterhjem.Men de resterende 5 som han skal få beholde bør steriliseres,slik at dette ikke gjentar seg.

  SvarSlett
 16. jeg syns ikke det burde bli satt en grense for hvor mange dyr du skal få lov til og ha. Enkelt personer fikser jo mange dyr veldig bra, ikke i dette tilfellet kanskje. Men vi har 12 hunder og klarer det kjempe bra.

  SvarSlett
 17. Det blir litt som kinas 1barnpolicy om man skal sette en grense på fem husdyr. Men vi er jo den siste kommuniststat så jeg blir ikke så alt for overrasket om det skulle skje. Samler mannen på bæsj, så kan det jo være at noen bør komme og hjelpe han litt, men driver han det på nivå med for eksempel et kattepensjonat, så er det noe helt annet.

  SvarSlett
 18. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.7012384

  Ser ikke ut som de har det så veldig bra.

  SvarSlett
 19. Jeg synes det er litt spes. at kommunen sier at de SKAL AVLIVE de 195 andre. Hvorfor har ikke de tilbudt å hjelpe til med omplassering? Av hensyn til kattene er å drepe de det mest ekstreme man kan gjøre, by far. Så det er noe som skurrer. Nei, kattene har det ikke bra. Så vi dreper de. Det er jo sykt, minst like sykt som å ha 200 katter. Jeg tar gjerne imot to!!!!

  SvarSlett
 20. Dette er bare en veldig trist sak. Selv kjenner jeg godt til den fordi jeg opprinnelig kommer fra samme sted. For meg virker det som om denne mannen helt har mistet kontrollen og ikke klarer å se omfanget av det han holder på med. Han mener han holder på med et forskningsprosjekt med kattene. Tidligere har han sagt at disse kattene stammer fra en urkatt som opprinnelig levde i bygda vår. Jeg har ikke grunnlag for å si om dette er rett eller galt men det men det meste tyder på at dette er noe mannen finner på. Han er flink til å snakke for seg og det at han går ut i riksmedia for å få sympati er litt trist. Jeg tror han trenger profesjonell hjelp. Faktisk så virker det som om kattene er i fin form og ikke lider men med så mange katter innomhus er det svært vanskelig å ha kontroll over alle. Jeg har selv gått forbi huset hans mange ganger og kjent den forferdelige stanken. Og da mener jeg stank!!Huset hans ligger midt i bygda og bare det at det er svært forfallent er sjenerende for naboer og andre. Kommunen har selvsagt vært i kontakt med dyrebeskyttelsen men med så mange katter var det ingen som hadde kapasitet til å ta seg av dem. Mannen trenger hjelp,det er det ei tvil om.

  SvarSlett
 21. Kommunen burde heller ha grepet inn mye tidligere enn å vente til de vil avlive dem. Hver katt skal versågod kommunen få bruke penger på å få omplassert til et annet sted i Norge. Kommunen bryter både etikken og lovverket ved å avlive dem selv om eieren ikke motsetter seg det til slutt. Det er f.eks. meg som har også full rett til å gå til anmeldelse ved avliving selv om jeg ikke er eieren av kattene.Alle katteelskere i hele Norge kan bidra med en anmeldelse hvis kommunen ikke bruker penger på omplassering. Eller alle katteelskere kan henge ut kommunen på nettet som dyreplagerkommune. Tipper de da gjerne vil omplassere dem, hvis de kan tape litt penger. Penger er makt for kommunen.

  SvarSlett
 22. Hei:)
  Joda, 200 katter er veldig mange. Men ikke ett eneste sted i artiklene om kattene har jeg lest at de er vanskjøttet! Selv har jeg fem katter, og én sandboks på deling. Og det funker så fint, så. I tillegg har kattene egen luke i ytterdøra, slik at de kan komme og gå som de vil. Nabokatten og en villkatt er innom daglig for å spise også.
  MÅ virkelig alle katter ha chip? Ingen av mine har det, og de har ikke forringet livskvalitet av den grunn. Alle er kastrert, og da jeg spurte dyrlegen om det virkelig var nødvendig å vaksinere og gi ormkur til friske katter, fikk jeg nei til svar. Alle våre katter kommer fra dyrebeskyttelsen og fod-gården, så jeg oppfordrer alle katteelskere til å spørre om de kan få adoptere en katt av Spire Elias.
  Vi nordmenn er veldig flinke til å definere hva som er normalt, og det resulterer i flertallstyranni. La mannen få beholde kattene sine mot at han godtar inspeksjoner av kattenes ve og vel med jevne mellomrom.
  Naboene som klager? Be dem flytte! naboen min klagde forresten over kattetisslukt for et par år siden. Da fortalte jeg om de to bæreposene jeg fylte med etterlatenskaper som hunden hans hadde lagt igjen i hagen min den vinteren...

  SvarSlett
 23. Til anonym 00.08: du skriver i ditt innlegg at huset hans er forfallent... Hva har det med kattene å gjøre? Vil det da si, at siden naboen min har ett hus som ikke er akkurat nyoppusset så kan ikke denne naboen få fortsette med sitt dyrehold? Er det sånn det skal være at alle må bruke det de har på å pusse opp huset til enhver tid for å få ha dyr? Jeg sa tidligere i mitt innlegg at folk må feie for egen dør, og det syntes jeg mange her skal gjøre!! Men at utseende på huset skal ha noen betydning skjønner jeg ikke. Og hvis dette er en grunn til at kommunen skal bry seg, skjønner jeg ihvertfall ikke noe, for det er ikke få hus rundt om i ladet som trenger en fornying! Hvis dere syntes det er så styggt å se på , så se en annen vei da vel!! Det har blitt ganske ille i landet her hvis man ikke skal få bestemme noen ting når man kjøper ett hus selv. Og hvis grensen går ved 5 katter, hva med andre dyr? Det er både kyr , griser, høner +++ som går i mye større flokk og vasser i sin egen dritt, men det er greit i Norge det, for dette er faktisk dyr som brukes til mat, så at maten vår vasser i dritt er ikke farlig, men en som tar vare på kattene sine skal ikke få ha flere enn 5!!! Norge i ett nøtteskall. Og ang smittefare: ring fylkeslegen så får dere høre at det er ikke så smittefarlig som det man går rundt å tror!! Nok en gang: Stå på, ikke la dem ta kattene fra deg!!

  SvarSlett
 24. Jeg bor på gård med mange forskjellige dyr. Vi har også dyr gående fritt. Gårdseiendommer har også begrensninger for hvor mange dyr vi kan ha med tanke på str. på¨eiendom. Alle dyr har krav på "sine" m2./mål. Det er ikke anledning til å dyrene "vasse" i sin egen avføring. Reglene vedr. velferd for dyr er mange og strenge. Noen av reglene er nok også skrevet ut fra teori og ikke med tanke på praksis, dessverre.

  Det kan hende mannen i artikkelen nok har litt for mange katter. Kattene skal ha mat, vann, rene liggeplasser, pelsstell/ ihvertfall klappe katten og sjekke den (hver dag), markkurer og vaksiner. Klør, tenner, ører mm. bør også sjekkes. Dersom en (eller flere) katt blir syk og kanskje må isoleres, hva med de andre kattene? Det er lett å miste kontrollen dersom forholdene ikke er tilrettelagt for hold av så mange dyr, i dette tilfellet, katter. Er forholdene tilrettelagt, Regler for velferd - KATT, det er plass nok og det ikke er STERKT sjenerende for naboer, kan han ha så mange dyr og katter han vil.

  SvarSlett
 25. Det å ha 2 katter og opp til 3 bakker er ett stort tull. Det har mye med kattesanden du har og hvor titt du rensker bakken. Du klarer deg fint med en bakke til 2 katter. Jeg har selv hatt katter i flere år så jeg vet hva jeg snakker om. og så tilbake til denne saken istedet for å avlive (friske)? hvorfor ikke prøve å få dem omplassert til andre. Har sett en stygg tendens til att alt skal drepes hvis det er ulovige eller at noen har alt for mange dyr. Det kan sette seg ned for å se på animalplanet dyrepolitiet.

  SvarSlett
 26. Glemte kanskje å nevne det- men gjør rent katte-toalettene hver dag, og er nok Norges beste kunde hos dyrebutikken! Alle kattene ser ut til å ha det kjempefint og det lukter ikke sånn at man må holde seg for nesen eller noe. Jeg bruker en time hver dag til å gjøre rent for dem og der (her) de bor. De som har fått,kjøpt katter ifra meg er veldig fornøyde!

  SvarSlett
 27. Hei til Hilde og til som har kommentert her! :)

  (dette innlegget skulle ligge før det forrige, men fikk det ikke inn. Kanskje for langt. Kutter det opp litt.. Please- svar - noen!!)

  Jeg er en annen "katte-person" med katte-problemer! Jeg har IKKE så mange som 200 katter, men jeg har altfor mange!! Dette har endt slik pga at jeg har hatt noen problemer over tid, som jeg ikke har klart å få bukt med og en av resultatene (pga noen som flere ganger har åpnet dørene mellom kattene = ikke meg! så sitter jeg nå med kattene. Jeg er ikke den som avliver, men den som går land og strand for å redde dem, da dette i utgangspunktet er noe jeg har drevet med- inntil mister x laget til en uønskelig "masse-produksjon",, :( )

  SvarSlett
 28. Jeg leser her diskusjonen deres.. Jeg har ikke noen tanker om å drive forskningsprosjekt eller annet! Bare en tanke om å finne VELDIG gode hjem til dyra mine! Jeg har vært flink til dette med mange av dem. Men nå har jeg blitt så nervøs at jeg nesten ikke klarer å foreta meg noe fornuftig! Er SÅ redd for at noen skal komme å ta dem før jeg får funnet nye hjem til dem! Jeg ønsker å ta ansvar for at alle får det kjempebra resten av livet sitt. Jeg krever egentlig at folk må ta to fordi disse er vant til å være flere og trivdes uuutrolig godt med det og fordi jeg mener at katter faktisk generelt trivdes fler sammen. (minst to) Jeg vil også at de skal få høy kvalitet på mat og kattesand, da jeg ser hvor viktig riktig mat er for dem (fra veterinær eller zoo) , og kattesand er faktisk billigere om man handler det beste fordi den er drøy og lukter godt og kattene elsker den! (flere gode typer av kattesand også selvsagt!) Jeg ønsker at de som skal overta katter enten har dem inne, eller at de bor sånogenlunde trygt i forhold til større veier. MANGE blir påkjørt! Uansett.. Har fått problemer med hendene pga blodsirkulasjonen pga stress i nakken, og har nesten hatt magesår. Dette pga av en viss mister x, som lager ganske mange problemer og at jeg KONSTANT er redd noen skal komme å ta dyra mine! Og avlive dem!! (HJELP!) Og ikke minst blir jeg stresset av naboer som ser på meg som en gal freak! Og jeg som nesten alltid går veldig godt overens med folk. Det ser virkelig ut som om de hater meg og jeg har angst for dem! Jeg vet de prater om meg! Jeg overlever!! Hvis bare dyra også gjør det!! Men jeg begynner å bli syk. Kaster opp av redsel! Kattene mine har alltid masse mat av type fra dyrebutikken! Det samme ang kattesand. Mange doer. Stooort hus hvor de er oppdelt etter venner og kjønn. Frisk vann hver dag. Soper gulver alt fra hver dag til annen hver, tredje hver dag om veeldig liten tid. De fleste er kosete. Noen er ville pga det er nesten villkatter, som jeg tidligere reddet. Har kontakt med en hyggelig dyrlege med en gang det er noe galt med dem. (stort sett er de alltid friske!! Foruten at en ble angrepet av hund og en annen forkjølet fordi jeg vasket den og ikke tørket den så godt som jeg tydeligvis skulle. En var hos dyrlegen ang et sår. Ellers ingenting annet på fire år. Ellers ser alle kjempefriske ut i pels og har klare øyne og normale vaner.)

  SvarSlett
 29. Kan noen VÆRE SÅ SNILLE Å HJELPE meg å finne hjem til dem raskt? Jeg føler tiden renner ut!! Jeg trenger litt hjelp og støtte! Jeg ønsker bare det beste for dyrene mine!! Jeg vet at det om ikke lenge kommer noen å tar dem!!! Tør ikke skrive mail adresse her.. Noen ganger trenger man hjelp her i livet. Vil noen hjelpe meg??? Jeg ville blitt evig takknemlig!!!

  SvarSlett
 30. Hei du. Kanskje du kan ta kontakt med dyrebeskyttelsen der du bor? Ikke for å gi dem kattene, men for å få tips og råd om hvordan du skal gå frem. Få har vel bedre erfaring enn de har. Ønsker deg masse lykke til, selv om at jeg personlig ikke kan hjelpe deg. Med baby i hus er den ene katten vi har mer enn nok, og jeg har ikke tid og krefter til overs til noe mer enn det. Ikke har jeg personlig erfaring med omplassering av dyr heller. Kanskje kunne du opprette en facebookgruppe for dem, eventuelt se om det finnes en allerede som omhandler redding og omplassering av katter eller dyr generelt? Håper det ordner seg for deg. Du er nok et godt menneske, og jeg forstår godt at du ikke ønsker å få naboene på nakken. Takk for at du besøkte bloggen min og velkommen igjen. :)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails