13. jan. 2012

Ettåringsskryt fra en stolt mamma. :)

Jeg var innom et mammaforum jeg har tittet innom før, og fikk muligheten til å skryte litt av Kenguruen. Stolt som jeg er, så legger jeg inn skrytet her også.


Kenguruen 12 måneder:

-Sier mamma, pappa, oi, hei, gakk gakk (takk takk), nam nam, der, den, natta, ha ha ha, og hadet (favorittord som gjentas ofte). Sa lenge bø, men sluttet med det. En eneste gang sa han helt tydelig hoppsideisi, men det er det nesten ingen som tror meg på, siden det var før han hadde lært å si pappa og mamma, og bare kunne bø og nam nam.


-Han har nettopp klart å bruke gåbil med egen kraft, (sakte) og lager billyd hele tiden.:)


-Går hvis han har, eller tror han har støtte (gått tre skritt uten noe noen få ganger). Løper fort med trehjulsykkel til støtte.


-Leker borte bø, klapper i hendene, vinker hei og hadet, spiller på slurva og ler av det, viser hvor stor han er, danser til musikk, synger (aaaaa aaaa),


-Han er knallgod på å pusse tenner, selv om jeg børster for han også (han tar også mine tenner, med min børste da så klart) og pleier å vinke til gutten i speilet. Kjempegøy!:)


-Vet forskjell på den store og den lille, om jeg ber han hente ball, bil eller bamse.


-Kan peke på nese, øye, munn, hake og hode, og forstår forskjellen på min og din. Peker også på bil, sykkel, kopp, skje og bordet. Peker på ting uoppfordret og blir glad om jeg sier hva tingen heter.


-Tegner, selv om det ikke er rare greiene enda. Bare rette streker. Og så går han fort lei og kaster heller blyantene på gulvet.


Putte den runde på riktig plass i putteboksen. Firkant og trekant forstår han så langt dårlig, og kaster de helst vekk. Bankebrettet forstår han delvis, men har ikke kraft nok.


-Legger ting på bordet om han blir bedt om det.


-Kan gå ned fra møbler, men ikke opp enda.:)


-Legger seg ned i senga, når jeg sier det. (Og står ofte rett opp igjen, med hopping og latter, men det er en annen sak.)


Det var vel omtrent det jeg kan komme på akkurat nå.


Han kan ikke: Sovne selv, men må ammes enda. Forstå at jeg mener det når jeg sier nei, og ikke der. Sta som bare det og har ikke mye respekt for mammas strenge ansikt, for det ler han av. Men det er vel meg, for pappaen ler også av det.:P

10 kommentarer:

 1. Deilig å lese om ting jeg har nesten glemt. Min yngste er tretti, men neste generasjon gror, så det er gøy.
  Kos deg med tiden sammen, den kommer ikke tilbake.
  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja da er det noen år siden du har disse hendelsene, i alle fall som mamma. Jeg gledewr meg veldig til jeg en dag, forhåpentligvis, blir farmor. Bestemødre er jo noe av det koseligste som fins. :)

   Slett
 2. Gratulerer med vel overstått til kenguruen :-)

  Nyt ham mens du kan. Han blir fort nok slitsom og ikke til å ha i trehus ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Jeg regner med at han blir akkurat like forferdelig som smågutter flest, og gruer meg allerede litt til mammasusser er æsj. :)

   Slett
 3. ååå så flink han er :D Han skulle fått besøk snart av lille bonden min, da hadde de kosa seg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært gøy, både for Kenguruen og mammaen. :) Hvis dere får lyst og mulighet er det bare å sette kurs i retning av oss når dere måtte ha lyst. Kanskje vente til badet er ferdig da... hihi :)

   Slett
 4. jeg må få ordnet meg bil også, er jo hjelpesløs her ute på landet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det hadde nok gjort seg med den friheten for dere. :)

   Slett
 5. Så nydelig beskrivelse av alt han kan :-). Ser det nesten for meg. Det er en herlig alder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det virkelig. Hver dag er et eventyr nå for tiden. :)

   Slett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails