9. okt. 2009

Nobels Intensjonspris?

President Barack H. Obama har to pågående kriger for øyeblikket. Han ønsker å sakte avslutte krigen i Irak, men samtidig øke trykket på krigen i Afghanistan. Han har nylig gitt uttrykk for at det kan være et godt alternativ og gi Taliban enkelte deler av Afghanistan, og noe politisk makt i landet. Begrunnet med at det er for mange av dem og for vanskelig å stoppe dem. Med andre ord- if you cant beat them, join them???

Barack har mange gode intensjoner, det vet vi jo alle. Han er foreløpig en meget god president for USA og ting kan tyde på at ting vil bli litt bedre for landet hans i fremtiden. Han snakker pent om at kristene og muslimer må lære seg å leve sammen, og forsøker å knytte bånd med den muslimske verden. Men har han virkelig gjort nok til å få fredsprisen? Har virkelig ikke de andre nominerte, som har brukt en mannsalder på sine ting, mer rett til å få prisen? Obama har jo bare vært president siden januar, og slettes ikke gjort noe annet enn å snakke om sine intensjoner og ønsker.
Dette er mildt sakt merkelig. Han fortjener ros og gode ord for sin foreløpige innsats, men han fortjener ikke, etter min mening, en pris som i all hovedsak har brukt å gå til mennesker som har viet hele sitt liv til et godt formål.
Det følger mange penger med prisen også, og man kan lure på hva i alle dager Obama kommer til å bruke de på i fremtiden. En annen sak er at det koster i overkant av 100millioner å sørge for sikkerheten ved et Obama besøk i norge.

Man kan spekulere i det vide og det brede over hvorfor kommiteen valgte som de gjorde, men jeg tror det handlet om publisitet. Få Obama til Norge, og fokuset på fredsprisen vil øke voldsomt. Vi vil også virkelig få satt Norget på kartet en gang for alle. For ikke å snakke om at Obama og USA vil bli meget vennlig innstilt til landet vårt.

Jeg har fremdeles et håp om at Obama skal stå frem og si at han ikke er en verdig vinner av fredsprisen- enda. At han ønsker å fullføre det han har planlagt, og så gjerne se frem til å bli nominert etter endt presidentperiode, dersom folk mener han fortjener det. Det er mange som mener at prisen har mistet mye av sin verdi nå, og jeg er en av dem. Dette er ikke riktig, og jeg håper birkelig at det ikke kommer til å fortsette slik i fremtiden. Man bør utføre noe, ikke bare ha intensjoner, for å få fredsprisen. Da kan de rett og slett heller opprette en egen Nobels Intensjonspris! Eller en motivasjonspris. Eller...lets be honest... en "politisk press for at du skal gjøre det du har snakket om-pris!"

Dette er nesten like ille som da massemorder Arrafat fikk den fordi han sa seg enig i å slutte å drepe folk. Hva blir det neste?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails