17. mar. 2010

Et invandringssystem som VIRKER? Ja takk!!!! Det er virkelig på tide å få øynene opp!

I dag skriver VG om et nytt dansk poengsystem som skal få innvandrere til å integrere seg, lære språket, og vise at de faktisk fungerer i landet, før de kan få permanent opphold.
Da jeg for noen dager siden leste i en dansk nettavis om dette poengsystemet, ble jeg utrolig glad på vegne av Danmark. De kommer virkelig til å få bukt med den delen av innvandrerene som urettmessig utnytter systemet, reiser hjem på ferie jevnlig, og nekter å integrere seg og sin familie. Man skal jo strengt tatt ikke kunne reise tilbake hvis det ikke er trygt/ønskelig for en å være der, så hvordan i alle dager kan det godtas at de drar hjem på ferie?

Med denne ordningen vil man vite at de som blir boende i landet, virkelig har behov for det, og ikke bare fordi de har lyst til å bo i et rikere land. Og når personen får familiegjenforening, så har han allerede vært lenge nok i landet til å kunne språket, og har dermed mulighet til å hjelpe familien sin med å lære språket fortere. Det skaper jo også bedre forutsetninger for integrering.

Jeg håper virkelig at vi kan få dette systemet i Norge også, for det ville bare vært en forbedring på alle måter! Vi må snart innrømme at vi ikke har kontroll, og så må vi ta kontrollen tilbake. Dette er måten å gjøre det på! Det gavner alle og skader ingen involverte parter. Jeg krysser fingrene for at politikerene her er fornuftige nok til å se at dette er løsningen, også for vårt lille land! Hva mener du?


Les gjerne også innlegget mitt som heter:

Din jæ>/@ jøde!!!

11 kommentarer:

 1. Det er iallefall ikke rasistisk og innføre poengsystemet slik som antirastistisk senter mener det er. Stem FRP så slipper man disse problemene. Husk å stemme FRP til lokalvalet også så får DU bedre levevilkår.

  SvarSlett
 2. Det ser ut til at enkelte politikere og "raddiser" ikke ønsker å få med seg at dette er krav rettet KUN mot innvandrer. Altså IKKE flyktninger som er de som er i landet pga forfølgelse og livsfare.

  Innvandrere kan kort og godt kalles lykkejegere. På samme måte som nordmenn som utvandret til USA på 1800-tallet. Disse dro til et land hvor de uten hjelp skaffet seg egne jobber og skapte seg et eget liv og bidro på den måten til å bygge USA.

  Desverre ødelegges hele tanken bak ved at norges velferdsordninger missbrukes og inkluderer også disse. Dette fører til at man ikke lengre kommer for å skape noe på egenhånd. Da ville mange av de som kommer idag stoppet i døren siden de fleste ikke har noen utdannelse, ikke har noen erfaring og ikke har noe generelt som et norske samfunn har spesielt nytte av i lang tid. Det er en grunn til at for eksempel somaliere i USA har rekordhøy arbeidsdeltagelse mens man i Norge har akkurat motsatt resultat.

  Det er kun flytkninger som har grunnlag til å være her uten å bidra, de andre får bidra og ikke forvente å få sydd puter under hendene og få de samme ytelser som norske skattebetalere og borgere.

  SvarSlett
 3. Dette burde jo Norge følge etter på, men det er nok lite trolig at de gjør det. Føler Norge henger fryktelig langt etter sine naboland i flere forskjellige saker.

  Da jeg bodde 1 år på Gran Canaria, var det for meg en SELVFØLGE at jeg hvertfall skulle prøve å lære spansk. Jeg måtte ha residencia, oppholdstillatelse, og på politistasjonen sto det store plakater om at du enten måtte prate spansk eller ha med deg noen som kunne prate spansk.

  Det at flyktninger drar hjem på "ferie" synes jeg er helt absurd!! Som du skriver, det er en grunn til at de er i Norge, feks at det ikke er trygt for dem i hjemlandet. Da er det da virkelig ikke noe sjakktrekk å dra på ferie dit?! Nei, kjenner jeg blir så provosert, kunne aldri vært politiker, hadde sikkert bare hisset meg sånn opp at jeg hadde fått hjerteinfarkt eller noe ;p  Sv: Hehe, ja, var heldigvis "bare" hud :p Det var en annen måte å komme seg vekk på enn den vanlige jeg-vil-ikke-kose-nå-bevegelsen. Han var litt grinete, men overrasket over hvor kort periode han var det, han var surere når han ved et uhell ramlet oppi vasket mens jeg vasket hendene mine (ja, det var faktisk et uhell) :p

  Lurt, jeg skal prøve vaskekluten!! :) Takk for tips!

  SvarSlett
 4. Sett dem i jobb fra første dag -en jobb som kan utføres uten språkforståelse (sorteringsjobber o.l.) men ikke full tid da de må få norsk-undervisning ved siden av. Da får dem følelsen av og bidra og ikke bare "sitte og få penger rett i fanget". Arbeidsmoral skapes.

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarene. Jeg vil ikke at dette skal bli en rasistdebatt, eller en frp eller ikke debatt, så ta gjerne den diskusjonen et annet sted.

  Poenget er vel at integrering er en viktig ting, og at Norge kunne ha veldig godt av å følge i Danmarks fotspor. Men som Lin Christine skriver, så henger Norge etter, så det er slettes ikke sikkert vi får et lignende system på mange år enda. Vi kan bare håpe! Er også enig i det siste anonym her sier, at vi burde sørge for at de sysselsettes på en eller annen måte, fra første dag. Det hadde vært flott om det lot seg gjøre, for som han/hun skriver så ville det skapt arbeidsmoral. Og jeg er ganske sikker på at det ville skapt mer trivsel også.

  SvarSlett
 6. SELVFØLGELIG ER DET IKKE RASISME NÅR HVITE GJØR DET!!

  det er kun rasisme når svarte gjør de.t..hvite menensker har frie tøyler og regler kan bøyes og begrepet rasisme kan oversees i enkelte sammenhenger..

  Det er hvit manns ideologi det.

  SvarSlett
 7. OG HVEM SKAL BEKJEMPE JØDENE SOM HATER?!?!?!

  http://www.youtube.com/watch?v=TFVqbiOgrUY&feature=related


  sJEKK DENNE VIDEON så skjønner du hva jeg mener...!!


  Jødene er noen drittsekker de og..og de hater de og... ikke bare folk som hater jøder.

  SvarSlett
 8. Jeg slettet noen kommentarer her nå. Hvis du lurer på hvorfor din kommentar ble slettet, så er det fordi du har gått over en grense som jeg ikke tillater på min blogg. Jeg aksepterer ikke personangrep. Prøv gjerne igjen, i en hyggeligere tone. Alle har rett til å si sin mening, men min blogg skal ikke brukes til å krenke andre, eller komme med rasistiske utsagn!

  SvarSlett
 9. Ut fra det Anonym skrev 17. mars 2010 12.29 så er det kun innvandrere (altså de som ikke måtte flykte fra hjemlandet sitt, men enten studerer eller har giftet seg i Danmark f.eks.) som må forholde seg til dette poengsystemet?

  Eller gjelder det flyktninger også?

  SvarSlett
 10. @ Zlatan: Det er til alle som ikke er Danske.

  SvarSlett
 11. Ok! Jeg skal ta denne VG-artikkelen som mitt analyse-objekt i Tekst og Kontekst-faget, tror det blir spennende. Mange nyttige kommentarer her og!

  P.S. Jeg heter ZlatA :)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails