27. feb. 2010

Vent litt... HVA???

Politiet rykket i natt ut til en fest på grunn av at flere naboer har klaget på bråk, og finner to ungdommer i koma, og ytterligere to som er i en slik tilstand at også disse behøver å fraktes til sykehus. De var ruset på det som antas å være GHB, et flytende narkotikum som kom til Norge på 90tallet. Det er ikke nevnt om det også var inntatt alkohol i kombinasjon med dette.

Og her kommer det som sjokkerer meg:
I følge dagbladet var det et titalls mennesker som festet i og utenfor boligen. Hvordan i all verden kan det ha seg at alle disse menneskene bare har festet videre og ikke kontaktet ambulanse når folk faktisk ligger i koma og kan komme til å dø? En mulighet er vel at alle disse titalls festdeltakere var ruset på hjemmelaget GHB de også, og kanskje derfor var ute av stand til å bedømme alvorligheten av en slik situasjon? Jeg vet ikke hvordan et slik stoff virker, men jeg antar det gjør folk minst like surrete i hodet som alkohol. Jeg mener dog at enhver som er litt full, klarer å forstå alvoret om en venn/bekjent faller i koma, og får kontaktet hjelp. Man kan vel anta at politiet har testet alle festdeltakere for å finne ut om de hadde inntatt dette stoffet, og at alle involverte vil få merke følgene av dette.

Nå er det usikkert hvordan det vil gå med de to i koma. Det finnes nemlig ikke noen aktiv motgift for dette forferdelige stoffet de har inntatt!

Jeg håper virkelig at den/de som har laget dette stoffet får en lang og velfortjent fengselsstraff!!!
Jeg håper selvfølgelig også at disse ungdommene våkner fra komaen og har fått seg en lærepenge for livet. Forhåpentligvis vil de fra nå av avstå fra ulovlige rusmidler. Det heter seg at selvgjort er velgjort, men unge og dumme mennesker fortjener ikke å dø av den grunn. La oss håpe at denne saken kan skremme andre til å aldri forsøke narkotika for første gang, så har det hvertfall kommet noe godt ut av denne elendigheten.

12 kommentarer:

 1. folk vil legalisere narkotika.... hahhaha idioter....

  SvarSlett
 2. Saken er at alle som har noe som helst kjennskap til GHB vet at det er svært vanlig å sovne på, men i de aller fleste tilfeller våkner jo folk opp igjen. Og man trenger ikke nødvendigvis ha tatt GHB for å sovne i sofaen på en fest... Enhver som har vært på den type fest vet nøyaktig hva jeg mener. Sorry ass, men det du skriver er mer korka enn folka i koma..

  SvarSlett
 3. Hvilke "folk" vil legalisere narkotika i Norge? haha. Tror du mener folk vil ha cannabis legalisert, som per def er et narkotika. gjelder da selvfølgelig ikke alt, tosken. slike "folk" som deg ødelegger mer enn hva de er verdt ,med like mongo uttalelser.

  SvarSlett
 4. lol@anonym som sier folk er idioter som vil legalisere narkotika! det har vel aldri vært noen legaliseringsdebatt om GHB, men derimot cannabis som pr i dag er forbudt i norge, men legalt i endel andre land og delstater. jeg føler meg ganske sikker på at både blogger og første kommentator ikke har noen som helst peiling på hverken gamma-Hydroxybutyric acid, thc, virkemåten til de ulike rusmidlene, potensielle bivirkninger og hvorfor folk tar de. unnskyld meg, men har dere ikke annet å skrive om enn at folk er dumme som tar GHB? kan dere ikke skrive om noe dere har peiling på? brødbakst, serviettbretting, snømåking eller hva dere enn kan noe om?

  SvarSlett
 5. Jeg skriver jo faktisk at jeg ikke vet hvordan stoffet virker. Og faktisk så er jeg glad for at jeg ikke vet det. Jeg er ikke for legalisering av narkotika, men nå er jo faktisk dette ikke en legaliseringsdebatt heller.

  Denne bloggposten handler om medmenneskelig omsorg. Hvis disse to var/fortsatt er i koma, så er nok det en hel del mer alvorlig enn det som beskrives her oppe om at folk kan sovne. Man bør da kunne ta vare på hverandre og ringe etter hjelp, selv i sånne kretser?!

  Og ja, jeg skriver ofte om brødbakst og sånn som jeg kan noe om. Men jeg forbeholder meg min rett til å skrive om hva enn jeg vil! :p

  SvarSlett
 6. Forøvrig er det ikke avklart om dette var GHB, kun at det var et hjemmelaget, flytende narkotisk stoff. Ingen kan vel være for at ungdommer skal innta noe slikt?

  SvarSlett
 7. Hadde man legalisert GHB kunne man opplyst om farene på pakningen og utsalgstedet.
  Sånn som det er nå ender ungdommer opp med å ta det i sammenheng med alkohol og andre rusmidler og det er ofte livsfarlig.
  GHB i seg selv er ikke spesielt skadelig narkotisk stoff når det blir brukt på en fornuftig måte, akkurat som alle andre rusmidler/medisiner.

  SvarSlett
 8. Grunnen til at dette skjedde, er at vi straffer mennesker som blir tatt med stoffet. Hadde dette ikke blitt vurdert som en kriminell handling, hadde de tatt kontakt med hjelp mye mye tidligere.

  Ulovlighet har aldri, i løpet av menneskehetens 100.000 årige historie ALDRI på noe som helst tidspunkt løst ett eneste problem. Forbudspolitikken skaper derimot ødelagte menneskeskjebner hver eneste dag. Og de som kjemper mot legalisering, har kollektivt alle disse menneskelivene på sin samvittighet.

  Dop fører til sterkere stoff - Kun når det er ulovlig.

  Dop blir blandet og forurenset med andre stoffer - kun når det er ulovlig.

  ALLE problemstillinger rundt bruk av psykoaktive substanser kan spores DIREKTE tilbake til deres status som ulovlig.

  Forbud er alltid feil.

  SvarSlett
 9. Sannsynligvis ble ikke ambulanse tilkalt fordi GHB må tas i svært høye doser for å være så depressivt på CNS at du faktisk dør, det er derimot særdeles vanlig å sovne/blir komatøs under rusen. Og det er i og for seg ufarlig. Dersom de som tok det visste hva de hadde og hvor mye de tok er det sannsynlig at de hadde god kontroll, og visste at folka som forsvant til drømmeland kom til å våkne igjen.

  Og nei, som en poster over sa, å gjøre noe forbudt har aldri hjulpet det spor på stoffbruk. Alt man behøver å gjøre er å se på tall for bruk i e.g EU og sjekke lovene i de forskjellige landene opp mot forbruk.

  Portugal som har avkriminalisert alt personlig forbruk, og heller bruker en alternativ "straffe"metode der brukere som er avhengige kan sendes på avrusning står frem som et av de mest effektive systemene. USA har noen av de verste tallene noensinne som følge av sin War on Drugs.

  Hvis du/dere ikke har peiling og ikke setter dere inn i problemstillingene og mulige løsninger, vær vennlig å enten gjør det, eller unngå teite kommentarer.

  SvarSlett
 10. vet det allerede er blitt utpekt men det var så frustrerendes å lese at jeg kunne ikke la det ligge... å si at folk vil legalisere narkotika blir helt feil, det blir det samme som å sette cannabis å heroin i samme bås, men slik er det jo egentlig per i dag ettersom alt går som narkoitka.
  Det som blir diskutert (ikke i politikken vel å merke) er legalisering/dekriminalisering av cannabis. å Norge som skal være verdens beste land å bo i har ikke bruk av cannabis medisinsk engang. så si det slik som om alle narkotiske stoffer er like, det er de ikke.

  SvarSlett
 11. GHB er noe svineri. Heroin er noe svineri. Narkotika er noe svineri. Cannabis kan diskuteres. Alkohol er noe svineri og nikotin er noe svineri. Nuff said. Stakkars ungdommer.

  SvarSlett
 12. Enig me siste anonym her!

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails