5. nov. 2009

Pusimor og sykdom - Katt og svineinfluensa, og bivirkning av ormekur

I dag fikk Pusi ormekur. Så holder hun seg ormefri, i det minste frem til neste sommer. Så mange mus som hun fanger hver sommer er det overraskende om hun ikke får orm av og til. (Ikke sett noe til det enda, men man vet jo aldri.) Heldigvis er det kun på sommeren. Om vinteren er hun stort sett innendørs, eller tar småturer på verandaen. Tror ikke hun liker hverken sne, kulde, eller regn.

Anyways... etter ormekuren fikk hun en runde våtmat, og så ble hun værende på plassen sin en god stund. Da jeg gikk for å sjekke formen hennes,(pakningsvedlegget nevnte flere bivirkninger) oppdaget jeg at hun var ekstremt slapp og merkelig. Hun holdt seg i sengen sin noen timer, før hun valgte å ligge på plassen sin i stua i noen timer til. Nå er hun oppegående og frisk igjen. Jeg var aldri bekymret.

Denne opplevelsen av syk Pusi fikk meg til å fundere litt. Kan katter få svineinfluensa? Svaret et JA! Katter kan få svineinfluensa! En artikkel i VG skriver om en katt som fik det.
http://www.vg.no/helse/svineinfluensa/artikkel.php?artid=582716

Da må man vel kunne anta at det gjelder for flere dyr, som hunder, hester osv... Skal disse etter hvert også vaksineres? Kan man forvente dødsfall blandt dyr? Og hvordan gikk det egentlig med denne stakars pusen som fikk h1n1? Artikkelen sier ikke noe om det, men det antas at familiemedlemer er smittekilden. Hvis mennesker kan smitte katt, så kan vel katt også smitte menneske? Igjen, dette må jo gjelde flere dyrearter? Hmmm....

2 kommentarer:

  1. pluttselig er hunde utstillinger og katte utstillinger blitt til slaks risikosport for dyrene og for menneske

    SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails