19. feb. 2010

Ville du gitt din nyfødte baby alkohol"fri" øl?

Det er tillatt med 0.7% alkohol og i tillegg en feilmargin på 0.5% i en øl som det heter seg er alkoholfri. Er dette riktig? Er ikke det å feilmerke et produkt?

Jeg tror de aller færreste ville gitt sitt nyfødte barn såkaldt alkoholfri øl, eller en drikk med intil 1.5% alkohol. Men er barnet i magen er det ikke så farlig, eller???

Mange gravide ser ikke noe galt i å drikke flere alkoholfrie øl til fest eller hyggelige middager der andre drikker alkohol. I dag vet man at selv minimale mengder alkohol kan skade barnet. Hvorfor mener så mange at det er helt ok? Babyen vil få samme mengde alkohol i blodet som mor. Selv om det er minimalt er det jo ikke bra. Setter de gravide seg ikke inn i følgene av selv minimal tilførsel av alkohol til fosteret, eller tror de faktisk at alkoholfritt er nettopp alkoholfritt? Hva tror du?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails