30. aug. 2011

Snurredamen og hjernen min er gode lekekamerater. Dette må du bare prøve. :)

Spinning lady

Se på damen. Hvilken vei snurrer hun? Det forteller deg om din venstre eller høyre hjernehalvdel er dominant, og da altså den du bruker mest. Dette sier noe om hvem du er som person.

LES HER for mer info. Så kan du se hva forskjellen på høyre- og venstredominante hjerner er.

Snurrer hun med klokka er du altså høyredominant, der snurring mot klokka gjør deg til venstredominant. Du kan også se om du klarer å lure henne til å snu om. Det er umulig for noen, men enkelt for andre. Jeg klarer det helt fint, men det tok et par minutter første gang. Kjempegøy tidsfordriv, og ganske gøy å lære om sin egen hjerne.


En annen, enkel test, er om man holder en finger opp forran seg, for å lukke først det ene og så det andre øyet. Det dominante er det der fingeren ikke flytter på seg. Det dominante øyet og den dominante hjernehalvdel er ofte den samme, men ikke alltid.

Mitt høyre øye er helt klart dominant. Min hjerne er jeg i tvil om, da jeg så lett kan snu dama. Det startet mot klokka, men nå liker hun best å snurre med, hvis jeg ser vekk en stund og prøver igjen. Jeg har nå sittet og lekt meg med å snu henne fra ene retningen til den andre i lang tid. Det er merkelig fascinerende når man mestrer det.

Kanskje har jeg en preferanse mot høyre? Når jeg leser om hjernehalvdelene, merker jeg at høyre beskriver meg best, på de fleste punktene. For eksempel er jeg veldig kreativ (h) og kan aldeles ikke matte (v).

Hva opplevde du, og er du fornøyd med det? :)

10 kommentarer:

 1. Ha ha, hun har jeg stirret på i evigheter tidligere. Mannen klarte å snu henne, mens jeg så bare at hun snurret samme veien. Irriterende. Og fascinerende.

  SvarSlett
 2. Jeg har stirret mye i dag, og det er lærerikt. Jeg har blandt annet funnet ut at jeg blir mest/fortest trøtt og sliten i min høyre hjernehalvdel. Fascinerende er det ja. :)

  SvarSlett
 3. heisann det er anonyme Jill her :D (når jeg bruker den dumme computeren og ikke den gode, så får jeg ikke kommentert som meg :)

  Men hvertfall, jeg kan snu dama begge veier, men Lars kan ikke :)

  SvarSlett
 4. Hei anonyme Jill. hehe Jeg får ikke engang kommentert fra telefonen min. I det minste får du skrevet noe fra den dumme pcen. :) Jeg er rene forskeren her i dag. Fikk du/dere høyre eller venstre først?

  SvarSlett
 5. Hun snurrer da vitterlig begge veier eller har jeg blitt tullerusk?
  Artig :-)

  Ha en morsom kveld. :-)

  Legger deg i bloggrollen min, om det er ok?

  SvarSlett
 6. Selvfølgelig er det ok, Mormor! :)

  SvarSlett
 7. Arrrgghhh.... dette er jo bare irriterende og "slitsomt"!!! he he.. hun snurrer bare med klokka i mitt tilfelle og jeg blir bare frustrert av å forsøke å få henne til å snu.... så siden hun er så sta kan det være det samme for meg!! :-P

  SvarSlett
 8. Hehe... Artig :)
  Her snurra ho først mot klokka, men ikkje noko problem å få henne til å snurre med i staden.

  SvarSlett
 9. anonyme Jill her igjen, hun snurret med klokka først, men så snudde hun hele tiden og snurra litt begge veier i rykk og napp :)

  SvarSlett
 10. puh, der fikk jeg endelig lånt min egen pc igjen og er ikke anonym, så lenge det varer :) Ha en fin snurrende dag :)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails