17. aug. 2010

Er det så galt å dra på ferie i skoletiden? Er det til og med skadelig, kanskje? :O

VG melder om at foreldre ofte tar barna ut av skolen for å dra på ferie, og dette under overskriften "Si nei til ferier i skoletiden." Vel... ok... kanskje enkelte kunne hatt litt bedre utbytte av å være på skolen, i stedet for å bare få med seg oppgaver som skal gjøres i ferien, men jeg mener alikevel at dette umulig kan være så utrolig nøye. Det er jo et fåtall som reiser på ferie hvert år, og om man går glipp at to uker på ni år, er vel dette mer sunt enn skadelig. Elevene er jo også i mange tilfeller fraværende nok, selv om de fysisk sett er på skolen, og mange kan ha godt av nettopp en liten ferie for å komme sterkere tilbake. Slik hadde i allefall jeg det den gang jeg var så heldig å få to uker på Gran Canaria i januar. Jeg var 13 år gammel, og mektig skolelei, og enda mer lei av mobbing og hetsing. Hadde jeg ikke kunnet dra på denne ferien, hadde det kanskje blitt 9 skoleår uten sydenferie for meg. Og etter skolen kan jeg jo nevne at det har vært helt umulig for meg å komme meg på ferie. Så det er den eneste jeg har å skryte av. Det hadde vært veldig kjedelig om skolen skulle ha nektet meg å dra den gangen. Jeg håper virkelig ikke de fratar folk muligheten til å ta barna sine med på ferie. Det er jo ikke alle som har anledning til dette om sommeren heller, og noen har utrolig få sjangser for å få en sydenferie til å klaffe. Håper disse får muligheten til å gripe de sjangsene i fremtiden.


VG Nett-logoMen så kan man begynne å lure.. VG velger altså å linke artikkelen opp til en helt annen artikkel. De gjør jo ofte det. De viser til relevante artikler om lignende saker, og ofte ting som kan forsterke poenget i den første artikkelen. Men hvordan skal vi tolke journalistens linking i dette tilfellet...?
Gutt 12 dro på ferie - kom hjem som jente! Hjelpe meg! Nei kanskje man ikke burde dra på ferie alikevel? Hva i alle dager... var det noe i vannet? ;) Neida, etter å ha trykket på linken innser jeg at den saken handlet om noe helt annet, og var aldeles ikke relevant i dette tilfellet. Hva journalisten har tenkt på her, er for meg helt uforståelig. Det gir i alle fall ikke meg mindre lyst til å reise noe sted. :)

2 kommentarer:

  1. Gutt 12 dro på ferie - kom hjem som jente! Hjelpe meg! Nei kanskje man ikke burde dra på ferie alikevel? Hva i alle dager... var det noe i vannet? ;)

    Meget god komentar på en idiotisk link med et idiotisk navn. Kan tenke, kansje dra på en ferie til så det retter seg opp.

    SvarSlett
  2. He he var det noe i vannet? =)

    SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails