14. mai 2010

Merkelig regel. Kan dette være riktig da?

VG melder at i 17.mai toget til Halmstad skole er det ikke lov med fløyter, horn og vannpistoler. Det med vannpistoler er greit nok, da jeg aldri i mitt liv har sett noen med vannpistoler i et tog og ikke ser vitsen med det. Kanskje bortsett fra for russen da. Men et tog uten fløyter og horn har jeg heller aldri sett og jeg kan ikke tenke meg en 17.mai uten at barna lager litt lyd. Så da lurer jeg på hva som blir det neste. Ikke tillatt med hurra-rop?
Dette er en utrolig merkelig regel som jeg mener de i det minste kunne begrunnet. Har de egentlig lov til å nekte elevene å ha med 17.maifløyter om de vil det? Det er jo en tradisjon i seg selv at barna skal lage lyd for å vise sin glede, og da synes ikke jeg at en enkelt skole skal frata sine elever muligheten til å gjøre nettopp det.

Hva mener du, er dette ok eller forkastelig? Har du noen gang opplevd dette eller noe lignende?


Og om du som meg LIKER 17.maifløyter kan du lese aftenpostens test HER.

3 kommentarer:

 1. Hei og takk for støttet i saken rundt det vår ordfører har valgt å kalle positivt bråk.
  Som du sier så er muligheten tilstede for at neste forbud gjelder hurrarop. Etter det blir det korpsforbud og så barneforbud. Vi bor jammen i et snodig land. Et forbudsland.
  God 17. mai til deg og dine;-)

  SvarSlett
 2. Dette er barnas dag .La dem få ta seg ut.
  Dem som ikke tåler fløyter og vannpistoler
  i tog hold dere hjemme .


  NILE

  SvarSlett
 3. AKLS: Selvfølgelig støtter jeg saken. Det må da være måte på hvor mye en skole får lov til å bestemme. Vi lever i et forbudsland ja, men ett sted må grensa gå for hva vi aksepterer. Takk for at du gikk ut i media med det, for det er alt for mange som ikke tør å si fra, hverken på vegne av seg selv eller sine barn. Du er en hverdagshelt. :) God 17.mai til deg og dine også. Måtte dere få rope hurra og fløyte i vei!


  NILE: Enig! Det er barnas dag, og barn må da virkelig få lov til å være barn. Glade barn lager lyd, og nekter man dem det så tar man også vekk litt av gleden.

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails