22. apr. 2010

Uff... Så endte jeg til slutt opp med å kommentere denne Boliviasaken jeg også...

Denne spansktalende Madeleine Rodriguez har innrømt at hun visste det var NOE HARDT i bunnen av Adidasbaggene, som hun personlig overleverte til de andre. Hun har dermed tilstått at om så er hun ikke visste, så burde hun faktisk ha visst/ mistenkt for å så sjekke om det var noe ulovlig i baggene. Hun må da vel virkelig ha mistenkt noe, så mye som de veide? Dermed tror jeg hun fortjener straff. Det var også hun som ble oppsøkt og bedt om å ta en tur til Bolivia, som hun ville få betalt for. Det har hun innrømt, og det kan hun ikke snakke seg fra nå. Hun burde dermed forstått at det sansynligvis var noe risikabelt og ulovlig. De andre vet man jo ikke om visste noe. 


Stina Brendemo Hagen var visstnok med på turen for å være barnepike for Madelaines datter, som Stina er tante til. Hun har, etter hva Madeleine selv sa, hatt en kokainbag i kofferten sin, fordi Madeleine sa hun ikke selv hadde plass og ba om hjelp for å få den med. Jeg ser derfor ikke helt at hun skulle hatt like lang straff som Madeleine. Det er om hun skulle ha noe straff da, for som jeg ser det er det ikke bevist over for enhver tvil at hun har gjort noe ulovlig, med viten og vilje. 


Hun kan jo virkelig ha trodd på at denne sorten sportsbagg er veldig dyr og veldig populær i Norge, slik som hun ble fortalt. Hun trenger heller ikke ha visst noe mer om denne turen enn at det var en ferie, og det synes jeg retten skulle ha gitt henne helt eller delvis medhold i. Det er da vel virkelig ikke vanskelig i det hele tatt å lure en naiv 17åring med på ferie, under påskudd om at du trenger henne som barnepike for datteren din/niesen hennes. Men, man vet jo faktisk ingenting sikkert, så jeg skal ikke konkludere her, bare spekulere. Hun kan jo så klart også ha visst alt, og alikevel gått med på det. Ingen kan vite, men er hun uskyldig er jo dette helt forferdelig. 


Jeg synes bare ikke at rettsaken har vist oss at det er sansynlig at Stina visste noe som helst. Og da er det litt vanskelig å svelge at hun fikk hele 13 år, like mye som Madelaine fikk, der det fantes en del beviser. De virkelige taperene her er barna deres, og familien til Stina, og da spesielt moren som har både datter, ufødt barnebarn og svigerdatter i fengsel. Det er de som har det tyngst akkurat nå.


Linker som omhandler denne saken: 1,2,3,4,5

8 kommentarer:

 1. Dersom jeg skulle ha dratt på ferie så måtte det bli en ferie med sommer,sol og bading i havet..... Nå har vel ikke bolivia noen kystlinje så da må det bli en jungelferie i kokainland. Men det trenger vel ingen å vite.

  SvarSlett
 2. Heregud! Folk er så dumme.. Seff fortjener de dumme jentene mange års fengsel, de ble jo tatt med noen kilo kokain.. så blir de sure på Norge for at vi ikke hjelper? Lø mennesker er de jentene.. Hadde de blitt tatt i Norge hadde de fått minst 20 år, de sippungene bør være glade for å kun få 13...
  Det at hun skal få barn, er kun for å slippe år.. Hun hadde jo sex i fengslet.. hennes feil at barnet hennes får et dårlig liv nå,,,

  SvarSlett
 3. Jeg hadde synest mer synd på dem om det ikke var for hele den der greia med at de ikke klarer å holde kjeften eller beina igjen. Dessuten klager de på at de ikke fikk like mye støtte som de galningene i Kongo... kanskje fordi man har mindre tiltro til rettsapparatet der sammenlignet med Bolivia? Uansett har de rotet seg borti dette selv, og har dermed ingen rett til å klandre andre. Ikke Tjostolv og Moland, ikke boliviansk politi, og ikke Fedrelandet.

  SvarSlett
 4. Hmmmm. Jeg leste at de kan frigis etter halvparten av domme. Vel, det betyr 13/2=6.5. Og deretter trekker en ifra varetekt og sitter tilbake med 4 1/2.

  4 1/2 for 20 kilo kokain. WOW, disse jentene slapp UTROLIG billig ifra dette og burde kysse&takke Norge, Boliviske statsadvokat og rettsvesen, ikke syte.

  SvarSlett
 5. Ja, det er noen latterlig dumme jenter.
  De har tatt en kalkulert risiko.

  If you cant do the time, dont do the crime!

  Det handler ikke om å "bare" smugle narkotika. Narkotika fører til død, avhengighet, ødelagte familier, kriminalitet, m.m. Jeg vil si det er værre å smugle narkotika, enn å skamslå pensjonister for å stjele pengepungen fra 1936.

  Når dette er sagt, så mener jeg det seriøst.. De må ta sin straff.

  De er også RIMELIG egosentriske og fremdeles helt uten noe IQ i sine hoder. Hvordan kan de hevde myndighetene ikke gjør nok??

  Hva gjør myndighetene for de som blir tiltalt i Norge da? Du får liksom ikke en "kompis" (støttekontakt?) som sitter på tiltalebenken og sier "hey , dette går greit.. du er jo tross alt hvit og jente!".

  Nå har de tabbet seg ut så mange ganger.. Først ved å bygge opp nettverk for smugling og salg av narkotika, så rekruttere og smugle narkotika.

  Når de blir tatt, er de såpass idioter (igjen) at de sender tekstmeldinger og utfører andre handlinger som mer eller mindre alene er nok til å fjerne enhver tvil om uskyld.

  Hvorfor skulle mafiosoen betale advokathjelp, om han virkelig var bare en fattig student med for lite tid?

  Ikke at dette var nok, neida.. Så finner en tøs ut at hun skal prøve å få seg et brekkjern ved å pule på seg en uskyldig sjel.

  Enda en tabbe, men hvem er overrasket?
  Det neste blir derimot enda mer hårreisende, når det viser seg at hun ikke vil gi fra seg ungen! Hun vil la ungen vokse opp i et fengsel!!!

  DJEVELEN SELV!

  Hvem kan gjøre noe slikt??
  Og så klager hun over norge og er syrlig?? hun bør kjøpe et speil snarest... Skjønner ikke at det går an å være såpass blåst i hodet.

  SvarSlett
 6. Skal de slippes ut etter halv soning, må de arbeide. Det har de ikke gjort medns de har sittet i varetekt. Derfor har de nå 11 år igjen å sone. Så da vil de slippe ut etter femogethalvt år.

  SvarSlett
 7. Om jeg ikke var klar over hva som skjedde hadde jeg likevel fått en mistanke om jeg fikk beskjed om å ta med "dyre" Adidas bager til Norge.. Adidas er jo liksom ikke akkurat et fett merke spør du meg..

  SvarSlett
 8. Vel hva skal ma si? At jentene er skyldige er det ingen som helst tvil om. Det er ikke første gangen jentene har vært ute på tur! At de muligens har vært naive og ikke tenkt på konsekvensene av hva de holdt på med er ganske sannsynlig. Men det er vel ingen som tenker på konsekvenser før det går gærnt.

  Og etter å ha lest at Stina takker(skylder på) Norge, for å ikke å ha mottatt nok støtte er noe jeg fnyser av. Hva er det de hadde forventet? De er i Sør Amerika, de har blitt tatt på fersken i å smugle 22,5 kg kokain. Og tror ikke det hadde spilt så veldig stor rolle om de hadde fått fri rettshjelp fra Norge. Stina har anket, Madeleine har tatt betenkningstid, men statsadvokaten har også anket. Og jeg kan nesten garantere at dommene blir stående, eller at de får hardere straffer i en ny rettsrunde.

  At den ene har barn og at den andre er gravid har absolutt ingenting med saken å gjøre. madeleine ble arrestert med ungen på armen, og skulle ha mistet ungen tvert. Hvis en mor først skulle ha smuglet kokain, burde hun i hvert fall vernet om barnet sitt, og ikke tatt det med på smuglerturen.

  At Stina har blitt gravid er smått utrolig, og viser bare hvor tankeløs hun er. Skulle nesten trodd at hun har blitt gravid for å få en mildere dom. I hvert fall etter den sutringa vi hører i media.

  Klart det er tøft for to unge jenter å sitte fengslet i et annet land. Men når dommene falt, så gikk det muligens opp et lys for dem begge at dette ikke kom til å få noen lykkelig slutt. Noe de tydeligvis har trodd tidligere, fordi de er jenter med barn, og at de er norske statsborgere.

  Det skulle de ha tenkt på før. Alt som er ulovlig er gøy, så lenge man ikke blir tatt;-)

  Når det er sagt, så ønsker jeg dem lykke til med neste rettsinstans, men er rimelig sikker på at det går den veien høna sparker.

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails