22. apr. 2010

Dobbeltmoral?

VG skriver at i Texas har ikke to av samme kjønn lov til å gifte seg. Det er der i mot mulig å gifte seg i andre delstater, men da må man bare håpe at kjærligheten holder for resten av livet. Texas har nemlig bestemt at det heller ikke er lov å skille seg, dersom man er av samme kjønn. Så med andre ord: To av samme kjønn får ikke gifte seg. Men har dere først giftet dere, så får dere sannelig ta følgene av det og forbli gift. Skilsmisse er enda mer fyfy! Her er det ingen kjære mor.


Å gifte seg i USA er en hurtig prosess, som kan gjøres hvor som helst. (Dog kun i enkelte stater for to av samme kjønn.) Å skille seg i USA der i mot, det er en lang og smertefull prosess, og innebærer mange, lange rettsmøter. Dette er jo noe som forståelig nok kan bli vanskelig og ekstra dyrt dersom man må dra til andre delstater hver gang man skal til et rettsmøte. Hvor inviklet dette er, og om man i det hele tatt har lov til å bruke advokater i Texas til å ordne detaljene, det vet jeg ikke noe om. Men uansett skulle man jo tro at dersom man ikke tillatte bryllup, men aksepterte at de så var gift i ettertid, også skulle godta at de fikk skilles igjen når ekteskapet raknet... for er det ikke nettopp det Texas vil? At homofile og lesbiske ikke skal få være gift?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails