25. apr. 2010

Om blogging, Voe, og en test for å lære seg om ting, for å forstå seg på hvordan bloggverden fungerer.

Jeg blogger i vei, og skriver stadig vekk om både det ene og det andre temaet. For det meste om hva jeg mener om samfunnsaktuelle temaer, om nyheter, eller om andre ting. Og ofte om personlige ting. Men det er mye jeg ikke forstår meg på, og jeg har aldri helt satt meg inn i hva/hvordan man skal gjøre for å få lesere. Det har jeg egentlig heller ikke brydd meg så mye om, for jeg skriver mest for meg selv, og kommenterer jeg nyheter kan jeg alltids linke opp til Vg, eller hvor jeg enn fant nyhetsartikkelen om jeg vil at noen skal se det. Jeg deler heller ikke bloggen min med venner og kjente, og linker ikke til den via facebook og lignende. Det gidder jeg ikke, for jeg skriver ikke for folk jeg kjenner, men for meg. Om ukjente eller kjente som finner meg på annet vis ønsker å følge meg, så er jo så klart det helt i orden. Jeg følger gjerne folk tilbake også. For det er jo slettes ikke slik at jeg ikke ønsker lesere. Da hadde jeg jo heller ikke prøvd dette. Så, hint hint, følg meg gjørne. fniiis... eller ikke. :)

Jeg har fikset meg en sånn bloglovin sak, mest for å se hva i all verden det var, da jeg så at det var så mange som hadde det. Det samme med bloggurat. Bloggurat har jeg aldri forstått meg på, men da jeg tok en titt på det i dag, da lærte jeg noe nytt, tror jeg da. Man kan visstnok tiltrekke seg lesere ved å linke opp til noe andre og mer populære bloggere har skrevet om. Slik som denne unge bloggprinsessa Voe. Så nå skal vi prøve det. Et lite eksperiment, er det ja. :)

Her linker vi opp til kjendisblogger og snart sangstjerne Voe, som skriver at hun synes at det ikke bare er gøy å være toppblogger. Og da skal man jo ha en mening å skrive om også, tenker jeg... så min mening kan da få være: Det skulle hun tenkt på før, og det må hun sannelig lære seg å takle hvis det er slik at hun vil bli sanger og enda mer kjent. Og forsåvidt kan man tørre å påstå at foreldrene hennes burde ha forberedt henne bedre på dette, siden de ellers styrer det økonomiske rundt bloggen hennes, hjelper henne med å bli enda mer kjent, svarer på mails for henne, og til og med har opprettet er firma for å styre "bedriften" Voe....

Voe lager i all hovedsak produkttester på gaver hun har fått fra firmaer, og som hun må late som hun liker. I tillegg har hun reklamer på siden sin, som hun får penger for at folk trykker på. Det kan man forsåvidt vel også synes mye om....?! Men her en dag var hun veldig redd for klimakrisen, og hun fikk over fem hundre kommentarer på det, og det var det mange som linket opp til, så det gjør nemlig jeg også. ...og der dukka jeg opp på Bloggurat, kan man se. :)

Sånn da har jeg sakt nok til at enkelte sikkert har noen reaksjoner. Nå skal vi se om det plutselig dukker opp noen skravlete fjortiser på bloggen min. Gjør det det, så er det bare å si hei, eller skrive en eller annen kommentar, sur eller hyggelig. Dette er som sakt en test for å se om det fungerer slik jeg tror. Og jeg har valgt Voe fordi hun er landets mest populære blogger, ikke av noen annen grunn. Man kunne godt skrevet det samme som jeg skrev her om flere andre bloggere. Nå er jeg spent på om jeg får noen besøk her på grunn av denne linkingen, og om det blir noen kommentarer. :)

5 kommentarer:

 1. Hei :)
  Dette hjalp fordi jeg fant deg:)

  Jeg kommer tilbake en annen gang - Ha en fin kveld - SP

  SvarSlett
 2. Joda, det virket. Men hadde håpet det var noe annet du ville si. Man kan si: "Du hadde sjansen, men grep den ei".

  SvarSlett
 3. SP: Så hyggelig. Kom gjerne igjen en annen dag. Jeg skal sjekke ut din blogg også. :)

  Anonym: Sjansen til hva? Jeg vet ikke hva du ønsket jeg skulle si, men jeg er veldig fornøyd med å ha oppnådd akkurat det jeg ville, nemlig å se om denne libkingen tjener til sitt formål. Og det gjør den. Jeg kan se via min Live traffic feed at jeg har fått mye besøk på grunn av denne linkingen, så da har testen virket, og jeg har lært det jeg ville lære. Om du ønsket at jeg skulle skrive om noe annet så er det jo synn for deg. Du får lese en annen blogg heller da. :P

  SvarSlett
 4. Det virket Jeg kom hit fra bloggurat

  SvarSlett
 5. Prøver meg på en sånn Blogguratlink slik som du snakker om, men er ikke sikker på om jeg har gjort det riktig?
  Hvordan gjør man det?
  Pinger Bloggurat og har link både til frk. Nereng og Bloggurat, men ser ikke at innlegget mitt kommer opp?
  Mens da dine to lenker til Bloggurat fra dette innlegget er der?

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails