11. apr. 2010

Det kan være værhardt her oppe i nordnorge.

Det skulle være overskyet og svak bris i dag, i følge værmeldingene, men slik ble det ikke. Det regner og blåser, så det nesten rister i hus og vinduer. Parabolantenna vibrerer, og tvbildene brytes opp til små skurrete firkanter, i takt med de mest brutale vindkastene. Vinden tar virkelig hardt tak, når den kommer fra den retningen den gjør nå, og jeg liker det ikke! Det er litt uhyggelig og ekkelt. Min kjære er nemlig ute i dette været, og så mye som det blåser nå, er jeg litt redd for at brua skal stenges slik at han ikke kommer seg hjem igjen. Han måtte en tur på jobb, og kommer forhåpentligvis hjem igjen om en halvtimes tid. Jeg synes litt synn på han som må ut og kjøre i dette været. Før han dro, sjekka jeg igjen værmeldingen på nettet, og vi konkluderte begge to med at det nok sikkert ikke ble mer enn vindstyrke 10-15, selv om værmeldinga sa at det ble mye mindre enn det igjen. Så feil vi tok! Dette må da vel minst være 25 i kastene?

Men....Noen ganger når det stormer som værst mot huset, er det stille bare en liten kilometer eller to herfra. Jeg håper dette er en sånn dag. Jeg håper det bare er her det er så voldsomt, på grunn av vindretningen og fjellene. Kanskje er det stille ved brua. Jeg krysser fingrene!
Jeg var ute en tur tidligere i kveld, og fikk tatt noen flotte bilder av skyformasjoner. Eller... så godt det lot seg gjøre, med mitt gamle mobilkamera. Det vises ikke helt hvor lavt det nederste skylaget ligger, og hvor dramatisk det egenttlig så ut. Trykk på bildene for å se det i større format. Det var de mest utrolige mønster og figurer. Jeg tror aldri jeg har sett himmelen slik som den var akkurat da. Skyene ble lavere og mørkere for hvert minutt som gikk. Jeg valgte å bruke betegnelsen "dommedagsskyer." Vakkert, men også truende, for det vitnet om at det kunne blåse opp, og det skjedde sannelig også. :)

2 kommentarer:

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails