26. apr. 2011

Påskemysteriet om den forsvunnede katt er mer eller mindre oppklart. Pusi var kattnappet, men har kommet hjem.

Den hjemmekjære pusekatta mi, som jeg har hatt i 8 år, var vekk i en hel uke, og jeg hadde virkelig begynt å tro hun var død. Hun går jo aldri mer enn maks 30 meter fra gårdsplassen, og vil fort inn igjen. Totalt panisk for selv en liten regndråpe. Plutselig kom hun bare ikke hjem. Vi fryktet det verste da leting og rundspørring i nabolaget ikke ga noen resultater. Det gikk rykter om at det har vært observert gaupe i skogen, og at gaupa før i tiden har tatt en katt her. Noe motvillig godtok jeg det til slutt, som den mest logiske forklaring. Jeg kjenner jo katta mi, og hun stikker ikke av.

Sent i går kveld kom hun altså tuslende, helt plutselig. Det striregnet ute, men katta var så og si tørr. Hun luktet ikke, hadde velstellt pels, og rene poter. Med andre ord lignet hun ikke en katt som skal ha bodd i skogen i en uke. Desuten var hun ikke spesielt sulten, men hun var utrolig kosete. Ville ha masse kontakt og kjærlighet, og det fikk hun. Koset og børstet lenge, så det ble sen natt på meg.

Jeg blir rasende om noen tar henne. Det er bare så ufattelig frekkt! Så neste gang hun går ut skal jeg fotfølge henne, for å se om hun kanskje vandrer til det huset hun har vært i. Mistenker noen naboer som bor ganske så nært oss. De har en flokk unger, som sikkert kunne funnet på å ta inn en katt. Men normalt ville vel foreldre oppdaget og avverget hele greia?  Kanskje...?

Min kjære har en teori. Han tror hun har vært på påskeferie. Hun forsvant jo på tirsdag, den dagen folk flest startet påskeferien sin. Så kommer hun tilbake mandag, den dagen folk avslutter ferien. Det har vært noen påsketurister i området. Familier som har feriehus her. Vi har snakket med de fleste av dem, og har ellers spredt ordet blandt alle i området, så man skulle jo tro ingen satt med Pusi uten å si noe, spesielt siden hun har halsband med tlf nr, men det har noen kanskje likevel gjort.

Det at katta har halsband, med mitt navn og telefonnummer, skulle man vel tro at folk oppdaget før det gikk en hel uke?

Det eneste alternativet, hvis hun ikke har vært kidnappet, er at noen har lukket henne inn hos seg med uhell, før de dro på ferie. Noen som kom hjem i går og slapp henne ut igjen. Men da har disse noen hatt katt selv, og hun har hele tiden hatt tilgang på mat og vann. Men dette er nok litt utenkelig for meg, siden katta neppe ville vandret rett inn hos noen fremmede, Hun er godt voksen, og har aldri gjort noe lignende før. Hun er ikke redd fremmede, men er likevel forsiktig. Likevel er det fullt mulig å lokke henne til seg for å kose. Derfor tror jeg noen bevisst har tatt henne inn. Stakkars Pusimor!

Men nok spekulasjoner nå... Pusi har kommet hjem! Jeg er så glad, så glad, så glad. Hun var ikke død. Påskemysteriet er oppklart, delvis i allefall, og jeg kan få ro i sjela igjen, etter noen triste og tankefulle kvelder.
Nå skal det bare koses en masse! Og Kenguruen får vokse opp med Pusi likevel. Enn så lenge, for man vet jo aldri hva som kan skje. Nå er jeg redd for både kattnappere og den der gaupa, og vil nok alltid ha det i bakhodet når katta går ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails