17. feb. 2010

Svineinfluensaen som ble borte, vaksinehysteriet som skal glemmes, og den trygge vaksineringen av gravide som ikke må granskes

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg ikke var så begeistret for denne svinevaksinen, eller i det hele tatt måten våre myndigheter behandlet situasjonen på. Krisemaksimering, overreagering, nesten tvang, og panikkskaping uten grunn for å få brukt mest mulig av de bestillte vaksinedoser. Selve definisjonen av pandemi ble endret ved lov, i all hast, for å forsikre seg om at panikken skulle bli total....

Det er mye man kan klage over, og mange feil man kan påpeke, men det skal jeg ikke gjøre her og nå. Det jeg skal gjøre er der i mot å påpeke at vaksinen rett og slett ble presset på gravide, på de ufødte barn, en gruppe som de over hodet ikke visste om ville ta skade av dette, med sterke garantier på at dette er heeeelt trygt, og vil ikke skade barnet ditt i det hele tatt!

Jeg tok ikke vaksinen, og ville heller ikke gjort det om jeg var gravid. Jeg ville heller tatt i mot drittslenging og beskyldninger om å være tilhenger av konspirasjonsteorier og lignende. Det er ikke godtatt i vårt samfunn å være kritisk mot noe som regjeringen sier man skal stole blindt på.

Selv dyktige og erfarende leger fikk merke det på kroppen, de av dem som våget å stå frem som vaksinemotstandere ble hengt ut på lik linje med de mest ekstreme konspirasjonsteoretikere vi har i dette landet, og latteligjort uten andre begrunnelser enn at de var skeptisk til et produkt som ikke var utprøvd. Sånn er landet vårt, og det er en skam!

Nå ønsker folkehelseinstituttet å sjekke om deres garantier var riktige. De vil rett og slett ha en granskning på om gravide og deres barn alikevel har tatt skade av vaksinen, tamiflu eller relenza. De vil ha 45000 nybakte mødre og deres babyer med på grundig testing, og i tillegg skal 90000 være med på å fylle ut skjema om vaksinen, influensa og medisinbruk.

Dette mener divisjonsdirektør Per Magnus i Folkehelseinstituttet er en viktig kvalitetskontroll, spesielt med tanke på at man normalt sett >IKKE vaksinerer gravide.... (Men det var jo såååå trygt?!)

MEN... Nå sier Helsedepartementet at en slik (viktig og høyst nødvendig) granskning blir dyrt. Faktisk blir det så dyrt at de ikke er villig til å godta at flere enn 4000 blir testet. 45000 + 90000 blir altså kuttet ned til bare 4000 grunnet økonomi. Og nå skal de fokusere på om det kan ha vært noen genetiske ulikheter som har gjort at enkelte gravide ble hardere rammet av influensaviruset. Eller om de kan ha blitt påvirket av miljømessige faktoret. Disse 4000 barna kan nå se frem til jevnlige legebesøk, tester og blodprøver frem til de fyller ti. Dette for å se om de har fått noen langtidsvirkninger av vaksinen. Nettopp det som vi ble garantert at de ikke ville kunne få av denne heeeelt trygge vaksinen....

Jeg blir fortvilet! Hvordan kan man rettferdiggjøre noe så feil som dette? Hvordan kan man godta at myndighetene skal kunne si at noe er trygt, når det helt klart er umulig å si, fordi vaksinen aldri har vært testet? Og hvorfor kan man ikke bruke penger på testing, når pengebingen var utømmelig i det man skulle kjøpe inn vaksiner? Er det ikke folkets liv og helse det handler om alikevel?

Og... Hvorfor er det norske folk redusert til en halvblind saueflokk som ikke lenger husker hvordan det er å følge sund fornuft, ha et kritisk blikk, og tenke selv?

Les mer om det i Aftenposten : Må kutte i vaksine-granskning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails