15. feb. 2010

Får polititegnere utdannelse innenfor tegning?

Politiet etterlyser en bil og tre menn. Bilen er muligens rød, med et panser som er lengre enn bagasjedelen, og brede baklykter. Den ene mannen er trolig i 20årene, og de to andre i slutten av 20årene eller i begynnelsen av 30årene.

ETTERLYST: Politiet etterlyser denne bilen etter Horten-drapet. Foto: Politiet
e
Ikke nok med at det er mye uklarheter i denne etterlysningen, men det er virkelig en bemerkelsesverdig kvalitet på denne tegningen. Er det mulig at den er tegnet med bind for øynene? Eller har politiet rett og slett ansatt et barn som tegner? Det er mye mulig at bilen også hadde vinduer, dører og hjul. Og kanskje også både forlykter og bagasjelokk, selv om dette ikke fremkommer fra tegningen. Den kan til og med ha rettere linjer. Eller kanskje den er bulkete over det hele? Det er slettes ikke godt å si når man skal gå ut fra denne tegningen. Er dette virkelig det beste man kan få til eller bør man kunne stille større krav til polititegnere? Og bør man bli bekymret for at tegnekunskapene står i forhold til innsatsen på andre områder også?

4 kommentarer:

 1. hvordan vet du at bilen er tegnet av polititegneren? Det er nok myyye større sannsynlighet for at den er tegnet av en av vitnene som så den.

  SvarSlett
 2. Synes den formen ligner veldig på 90 talls volvo 740 sedan ;typisk rånebil

  SvarSlett
 3. Formene minner om 80-talls biler egentlig. Utenom volvo som beholdt 80-tallet langt inn i 90 tallet selvfølgelig.

  Muligens Volvo. Nissan Bluebird? Eller faktisk kanskje alle sedan modellene fra 1980-1989?

  Det mest hjelpsomme i forklaringen må vel være at den har et lengre panser enn bagasjelokk.. Jeg har personlig aldri sett en personbil som er motsatt..

  Dette må vel være den mest håpløse vitneforklaringen som har kommet? Antagelig er det bare svada for å håpe det kan føre til en form for belønning så derfor lager vi en skisse som likegodt kan være alle mulige sedan'er.

  SvarSlett
 4. Det var faktisk det første jeg tenkte på! xD
  Det er jo selfølgelig mulig at det er vitner som har tegnet det, men jeg har sett tilfeller av dårlige polititegninger. Uansett, det skikkelig fail spørr du meg.

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer og hilsener gjør meg glad! Personangrep rettet mot meg selv eller andre vil bli slettet. Benytt gjerne alternativ: "Navn/nettadresse" når du kommenterer, om du ikke linker til egen blogg, så er det lettere for meg å svare deg. :)

Related Posts with Thumbnails